Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au convocat şedinţa Consiliului Republican

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 martie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

La sediul PSRM a avut loc şedinţa Consiliului Republican al PSRM, în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, în special situaţia actuală în domeniul economic, social şi politic din ţară. Un subiect aparte l-a constituit organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale ordinare.

În cadrul şedinţei a fost reiterat obiectivul de bază al socialiştilor care constă în apărarea şi promovarea intereselor şi drepturilor cetăţenilor Moldovei.

Consiliul PSRM a luat act de victoria din primul tur a candidatului la funcţia de başkan al Găgăuziei, Irina Vlah, candidat — susţinut de socialişti, şi a decis demararea din plin a acţiunilor de pregătire către alegerile locale ordinare.

Membrii Consiliului au menţionat că data organizării alegerilor trebuie să fie stabilită în strictă conformitate cu legislaţia şi vor depune toate eforturile ca alegerile să aibă loc în luna iunie curent. Orice tentativă de tergiversare a stabilirii datei alegerilor locale ordinare nu va fi calificată altfel decît uzurparea puterii de stat şi încălcare gravă a normelor de drept.

Socialiştii consideră că în situaţia de criză economică profundă în care se află astăzi Moldova, unica soluţie a guvernării este amînarea alegerilor locale de frica pierderii acestora.

Amintim că pe data de 19 martie curent, fracţiuniea PSRM a înaintat în plenul Legislativului un proiect de hotărîre a Parlamentului cu privire la stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor locale generale pentru ziua de 7 iunie, 2015. Dar această iniţiativă nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au marcat aniversarea a 71 de la eliberarea oraşului Bălţi Socialiştii au dat start proiectului “Pădurea Victoriei”