Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu ambasadorul Ungariei în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 septembrie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, liderii PSRM, deputaţii în Parlamentul RM, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, la solicitarea părţii maghiare.

În cadrul discuţiilor oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Moldova, precum şi din Uniunea Europeană. Socialiştii şi-au expus îngrijorarea vizavi de creşeterea fluxului de migranţi în statele UE, fapt care ar putea afecta şi ţările vecine, inclusiv Republica Moldova.

În mod aparte interlocutorii s-au axat pe evenimentele din ţara noastră. Deputaţii socialişti au menţionat că situaţia economică, politică şi socială în RM este foarte dificilă şi se agravează pe zi ce trece. Igor Dodon a subliniat că actuala clasă politică nu este în stare să scoată ţara din impas. Potrivit lui, Partidul Socialiştilor a utilizat toate metodele parlamentare pentru a obţine un compromis, dar fără succes. În opinia socialiştilor doar protestele în masă, alegerile anticipate şi o nouă majoritate parlamentară pot schimba situaţia spre bine.

Amintim că ieri Igor Dodon a anunţat că începînd cu 27 septembrie, Partidul Socialiştilor, alături de alte forţe patriotice, iniţiază acţiuni de protest de amploare la Chişinău şi în întreaga ţară. Socialiştii înaintează următoarele revendicări:

  1. Demiterea pe rînd sau “la pachet” a guvernatorului Băncii Naţionale, a Procurorului General, a conducerii Centrului Naţional Anticorupţie şi a Comisiei Naţionale pentru Integritate, a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, a directorului ANRE, care au fost aleşi pe criterii politice şi au servit interesele oligarhilor. Toţi aceştia trebuie să poarte răspundere aşa cum prevede legea.
  2. Organizarea alegerilor parlamentare anticipate;
  3. Alegerea preşedintelui ţării prin vot direct.

Sursa: socialistii.md

La 27 septembrie încep adevăratele proteste sociale împotriva guvernării oligarho-unioniste! PSRM cere şedinţă extraordinară a CMC şi eliberarea din funcţie a tuturor funcţionarilor de rang înalt din Primărie