Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii nu fac pact cu “diavolul” şi cheamă cetăţenii la o acţiune de protest pe 15 octombrie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 octombrie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii anunţă un miting de amploare pentru 15 octombrie, în faţa Parlamentului. În această zi va avea loc prima şedinţă a Legislativului din sesiunea de toamnă, iar socialiştii intenţionează să forţeze demiterea unor demnitari corupţi.

Liderul PSRM Igor Dodon a subliniat că toate acţiunile protestatarilor şi ale deputaţilor socialişti se vor încadra strict în cadrul normelor legale. “Noi vom cîştiga inteligent, tactic şi strategic, fără furci şi pietre”, a declarat Igor Dodon în cadrul conferinţei de presă.

În opinia socialiştilor, guvernarea nu are legitimitate, iar orice iniţiativă de dialog care vine din partea guvernanţilor este o încercare de a înşela din nou oamenii şi de a amîna răspunderea pentru furtul miliardelor.

Igor Dodon a transmis următorul mesaj:

Astăzi avem două lucruri să vă spunem. În primul rând, nu acceptăm să discutăm şi să semnăm niciun pact social cu hoţii de la guvernare. Partidele de la putere nu pot fi parteneri de dialog. Nici noi, nici cetăţenii nu mai credem în niciuna din promisiunile lor. Ei au furat banii statului, au trădat speranţele oamenilor, au distrus economia, au adus ţara în pragul colapsului. Mulţi dintre ei trebuie să stea după gratii, nu la masa de negocieri.

Pacte să semneze oligarhii cu unioniştii, Filat cu Plahotniuc, Lupu cu Ghimpu şi Timofti cu sovestea. Partidele de opoziţie şi cetăţenii nu vor semna “pact cu diavolul”.

În al doilea rând, anunţăm un miting în ziua de joi, 15 octombrie, în faţa Legislativului. Prin prezenţa oamenilor în stradă şi prin presiunea exercitată de deputaţii socialiştii în şedinţa Parlamentului vom soma guvernarea să înceapă demiterile, să scoată la iveală făptaşii furtului miliardului, să pedepsească hoţii din propriile rînduri. Cu toţii vom striga: Întoarceţi miliardul! Jos Alianţa! Hoţii la dubă!

În paralel, vom continua să insistăm asupra demisiei preşedintelui Nicolae Timofti şi a premierului Valeriu Streleţ. Oamenii doresc alegeri parlamentare anticipate şi votarea preşedintelui prin vot direct. Oamenii vor să dea jos Alianţa coruptă şi antisocială. Şi aceasta se va întîmpla în cele din urmă.

15 octombrie este ziua cînd vom face un pas important în înlăturarea Alianţei Hoţilor de la guvernare aşa numita Alianţă pentru euro. În această ziua vom clătina cu putere guvernarea. E toamnă politică — crengile putrede şi uscate trebuie să cadă.

Sursa: socialistii.md

PSRM: Da — libertăţii de exprimare! Nu — cenzurii politice în mass-media! Luarea de cuvînt a d-lui Igor Dodon la deschiderea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului