Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii şi-au desemnat candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 decembrie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În prezent, formaţiunea examinează două candidaturi pentru postul de şef al statului: preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon şi preşedintele fracţiunii parlamentare PSRM, Zinaida Greceanîi. Informaţia a fost făcută publică de Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat.

“Partidul Socialiştilor a desemnat candidaţii pentru postul de preşedinte al ţării — Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi. La etapa actuală examinăm aceste două candidaturi. Cînd vor fi anunţate alegerile prezidenţiale, Partidul Socialiştilor va propune una dintre aceste candidaturi. Nu este exclus ca, la acel moment, să apară şi altele”, — a spus Dodon.

În acelaşi timp, Igor Dodon a ţinut să menţioneze că la moment nu este atît de important numele candidaţilor potenţiali, ci obţinerea desfăşurării alegerilor preşedintelui ţării prin vot direct, iniţiativă pe care insistă Partidul Socialiştilor şi pentru care, potrivit sondajelor, se pronunţă 91 la sută din populaţia Moldovei.

“Nu văd dificultăţi în schimbarea Constituţiei RM referitor la vîrstă şi aşa mai departe. Totuşi, acest lucru nu este cel mai important la momentul actual, iar modificarea legii supreme a ţării pentru o singură persoană este incorect. Fundamental este să revenim la alegerile directe a preşedintelui iar socialiştii vor insista asupra acestei revendicări. Cît despre persoana care va deţine această funcţie, doar diletanţii pot să împartă pielea ursului care încă nu a fost ucis. Trebuie să schimbăm guvernarea. Asta este cel mai important lucru”, — a spus în final preşedintele PSRM.

Sursa: socialistii.md

Declaraţia PSRM: Stăm pînă la Victorie! Declaraţia Comitetului Executiv al PSRM: uzurparea puterii — crimă împotriva poporului fără termen de prescripţie