Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Comitetului Executiv al PSRM: uzurparea puterii — crimă împotriva poporului fără termen de prescripţie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 decembrie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor constată faptul că aflîndu-se în disperare totală, partidele care au adus ţara şi poporul în pragul cumplit al sărăciei, dar şi vulnerabilităţii statalităţii Republicii Moldova, sfidînd continuu prevederile Constituţiei RM, mai încearcă să se menţină la guvernare.

Prin şiretlicuri, prin minciună, prin şantaj, presiuni şi compromaturi. Este ceea ce a caracterizat guvernarea antipopulară şi antistatală, la fel ca şi pe sateliţii săi ultimii 6 ani.

PSRM solicită tuturor deputaţilor, Preşedintelui RM, Curţii Constituţionale, comisiei electorale centrale şi altor instituţii ale statului să intre în legalitate cel puţin pe finalul mandatului.

Ceea ce se întîmplă în prezent PSRM califică drept uzurpare a puterii de stat. Această crimă împotriva poporului este fără termen de prescripţie.

Singura soluţie sînt alegerile parlamentare anticipate care trebuie să fie anunţate pînă la sfîrşitul anului 2015.

PSRM se adresează în special celor care nu au participat direct la furtul miliardelor din sistemul financiar bancar, la dezastrul economic şi social, celor care au fost consideraţi de boşii de partid drept maşinării de vot fără opinie şi caracter, păpuşi care execută orice indicaţie, oameni de care pur şi simplu s-au folosit: nu mai continuaţi să acoperiţi aceste fărădelegi, fie şi cu riscul să nu mai ajungeţi niciodată în fotoliile de deputat sau şefi de instituţii. Dacă se va merge pe formula pe care insistă liderii partidelor, automat veţi deveni complici ai celor mai grave crime. Astăzi mai aveţi şansa să evitaţi acest lucru.

PSRM, de asemenea, se adresează comunităţii internaţionale, care săptămînal îşi trimite soli pentru a împăca hoţii în tentativele de a plămădi un nou aluat din făina putredă a politicului de la Chişinău. Aceste tentative nu pot fi considerate altfel decît amestec direct în afacerile interne ale statului Republica Moldova şi trebuie să fie tratate ca atare. Solicităm comunităţii internaţionale să respecte Constituţia RM şi insistăm să pună presiune pe aceşti impotenţi şi iresponsabili să declanşeze procedura de alegeri anticipate. Experimentelor cu istoria de succes trebuie de pus capăt, până Moldova nu a dispărut de pe harta lumii.

În acest an noi, Socialiştii am iniţiat şi contribuit la demisia mai multor guverne şi funcţionari corupţi. Am iniţiat si vom insista in continuare pe demisia pentru uzurparea puterii a Preşedintelui Parlamentului şi Preşedintelui ţării. Am desfăşurat sute de proteste, am demascat zeci de fapte, inclusiv prin publicarea materialelor care au încercat a fi ascunse de exponenţii puterii prin toate metodele posibile.

PSRM atenţionează — răbdarea oamenilor este la limită. Dacă nu se purcede la procedura de alegeri anticipate, în Moldova ar putea avea loc revolte în masă. Orice guvern eurounionist sau eurotehnocrat, creat acum nu va fi nici legitim, dar nici capabil să rezolve situaţia complicată din ţară. PSRM declară că nu va susţine nici o candidatură propusă la funcţia de prim-ministru în actualul legislativ. Ar fi nelegitim pe de o parte, dar şi cu grave urmări pe de altă parte pentru ţară.

PSRM reiterează faptul că va acţiona în conformitate cu angajamentele luate în faţa sutelor de mii de cetăţeni pe 30 noiembrie 2014, dar şi ulterior. Vom depune toate eforturile pentru a demonta definitiv sistemul oligarhic, să eliberăm statul din captivitate, să facem totul pentru ca Moldova să revină la normalitate şi dezvoltare.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii şi-au desemnat candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării Socialiştii nu vor participa la şedinţele Parlamentului la care va fi desemnat Guvernul şi cer demisia in-corpore a membrilor Curţii Constituţionale