Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM împreună cu PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituţională privind alegerea preşedintelui ţării de către popor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 februarie 2016 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Vladimir Ţurcan, deputat PSRM împreună cu Chiril Lucinschi, deputat PLDM au depus o sesizare comună la Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege privind alegerea preşedintelui prin vot direct. Potrivit deputaţilor Curtea Constituţională urmează să pronunţe decizia în următoarele zece zile.

“Noi sperăm că acest proiect de lege va fi examinat în mod de urgenţă, şi vom avea un aviz pozitiv după care vom depune proiectul împreună cu avizul CC la Parlament. Iar dacă cei de la guvernare se vor ţine de cuvînt, vom avea posibilitate să votăm în Parlament modificările Constituţiei astfel ca preşedintele ţării să fie ales prin vot direct de către cetăţeni”, a declarat Vladimir Ţurcan.

Amintim că ieri preşedintele PSRM a declarat că socialiştii vor apela la toate pîrghiile pentru ca preşedintele ţării să poată fi ales direct de către popor.

Totodată liderul PSRM a menţionat că socialiştii susţin şi se implică în procedura de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei privind alegerile directe ale preşedintelui ţării iniţiată de Platforma DA.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au protestat în faţa Guvernului împotriva puterii oligarhice Grupul Petrenco a fost eliberat sub garanţiile deputaţilor Partidului Socialiştilor