Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus coroane funerare la tehnica militară NATO instalată în PMAN

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 mai 2016
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputaţi în Parlamentul RM din partea socialiştilor şi consilieri municipali din CMC ai PSRM, au organizat, astăzi, o acţiune de protest împotriva tehnicii militare NATO instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a prezenţei militarilor americani în ţara noastră.

Participanţii la acţiune au adus cu ei coroane funerare în memoria celor ucişi în rezultatul operaţiunilor militare desfăşurate de NATO în Siria, Libia, Iugoslavia şi alte ţări. Coroanele au fost depuse pe tehnica expusă în PMAN.

Moldova a fost umilită din nou. Legea supremă a ţării stipulează clar că Republica Moldova este un stat paşnic şi neutru. Noi nu aderăm la blocuri militare şi nu dorim război Astăzi, am adus aici coroane funerare în semnul memoriei pe care o păstrăm pentru Libia, Siria, Iugoslavia şi alte ţări. Noi nu avem ambiţii militare. Noi dorim să trăim în pace, a declarat deputatul Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

Alesul poporului a specificat că, astăzi, în toiul nopţii, trupele militare străine au intrat în Chişinău, încălcînd Constituţia RM şi neavînd pentru aceasta nici un fel de temeiuri politice şi juridice.

— Noi calificăm aceste acţiuni ca o încălcare flagrantă a drepturilor noastre civile şi cerem ca pînă în ziua de mîine această tehnică să fie evacuată din PMAN. În caz contrar, mîine vor ieşi mii de oameni şi o vor lua ei înşişi pe sus, a adăugat el.

Batrîncea a chemat autorităţile să nu se joace cu focul şi să nu-i provoace pe oameni.

— Ce doriţi să sugeraţi prin expunerea acestei tehnici? Că în spatele acestui regim, care a furat miliardele, stă armata americană? Vreţi să-i intimidaţi pe oameni? Nu veţi reuşi! NATO — afară! — a mai spus deputatul.

La rîndul lui, deputatul PSRM, Ghenadie Mitriuc, a numit expoziţia de tehnică militară NATO în centrul capitalei drept o nouă batjocură din partea guvernării faţă de toţi cetăţenii ţării. Tot el a mai spus că unii militari americani au intrat în ţară în calitate de turişti.

— Noi sîntem un stat neutru şi nu dorim război! — a adăugat el.

Participanţii la acţiune au scandat: “Moldova fără NATO!”, “NATO, go home!”, “Moldova — stat independent”, “NATO nu ne trebuie!”.

Sursa: socialistii.md

Peste 20 de mii de persoane au participat la marşul “Pentru Moldova” organizat de PSRM în 5 raioane ale ţării Circa 40 de mii de cetăţeni au participat la Marşul Victoriei organizat de PSRM la Chişinău