Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: Taxele locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile cu ţigări trebuie majorate de 10 ori

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 iunie 2016 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău a cerut majorarea de 10 ori a impozitelor locale pentru cazinourile din municipiul Chişinău cu direcţionarea ulterioară a banilor obţinuţi spre soluţionarea problemelor stringente ale oraşului.

Informaţia în cauză a fost prezentată de preşedintele fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban. Potrivit lui, această măsură urmează să fie implementată pe fundalul blocării iniţiativelor de retragere totală a cazinourilor şi sălilor cu aparate de joc în extravilanul oraşului:

“Cerem eliminarea completă a cazinourilor din municipiu. Am înregistrat în Parlamentul RM un proiect de lege corespunzător, dar iniţiativa în cauză nu a fost susţinută nici în Parlament, nici în Consiliul Municipal. Da aceea, propunem majorarea taxelor pentru cazinouri de 10 ori. În acelaşi timp, este nevoie de majorarea impozitelor pentru realizatorii de produse de tutun şi pentru benzinării, amplasate la distanţe mai mici de 500 de metri de zonele verzi. Astfel de amendamente ar contribui la obţinerea a peste 100 milioane de lei suplimentar în bugetul Primăriei”, a indicat Ceban.

Consilierul PSRM propune ca banii obţinuţi să fie direcţionaţi în trei domenii prioritare:

“O treime din aceste mijloace trebuie să fie folosite pentru alimentarea copiilor în şcoli şi grădiniţe. Actualmente, municipalitatea alocă 6 lei pe zi pentru alimentarea unui elev. Propunem majorarea acestei cifre pînă la 26 de lei, aşa cum este planificat de Centrul de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii. Cea de-a doua treime ar urma să fie folosită pentru proiecte implementare în instituţiile preşcolare şi şcolare din capitală: construcţia de terenuri sportive, dotarea cu cărţi, deschiderea unor noi grupe în grădiniţele de copii etc. Ultima treime din fonduri propunem să fie alocată suburbiilor pentru soluţionarea multiplelor probleme ale acestora, cît şi pentru lansarea de proiecte investiţionale”, a menţionat Ceban.

Preşedintele fracţiunii a mai subliniat că Partidul Socialiştilor este gata să examineze proiectul bugetului municipiului Chişinău doar cu condiţia acceptării amendamentelor înaintate.

Iniţiativa privind majorarea impozitelor locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile care comercializează produse de tutun va fi propusă spre examinare în Consiliul Municipal marţi, 28 iunie.

Sursa: socialistii.md

Fracţiunea parlamentară a PSRM a înregistrat o moţiune simplă asupra activităţii Ministrului muncii, protecţiei sociale şi familiei, Stela Grigoraş Partidul Socialiştilor din Republica Moldova marchează 19 ani de la constituire