Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Orăşelul Victoriei îşi suspendă temporar activitatea

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 iulie 2016
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja de mult timp, de la finele verii-începutul toamnei 2015, PSRM desfăşoară un protest în regim non-stop împotriva regimului criminal-oligarhic. Orăşelul Victoriei a fost montat de activiştii Partidului Socialiştilor şi activează de peste 10 luni de zile.

În această perioadă de timp au fost înregistrate multe realizări. Toate forţele politice — atît de dreapta, cît şi de stînga — au reuşit să se consolideze într-o forţă de protest puternică. Am reuşit să obţinem arestul şi condamnarea la închisoare a unuia din principalii criminali din ţară — Vlad Filat. Am demis Guvernul Valeriu Streleţ şi am distrus coaliţia de guvernămînt. Am zădărnicit intenţiile lui Vlad Plahotniuc de a deveni prim-ministrul Moldovei. Am realizat unul din principalele obiective ale protestului nostru — declararea alegerilor prezidenţiale directe, care urmează să se desfăşoare la 30 octombrie, 2016.

Orăşelul Victoriei şi-a realizat scopurile intermediare.

Cu prilejul demarării lucrărilor de amenajare a bulevardului Ştefan cel Mare, lucrări importante pentru oraş, am decis să suspendăm temporar activitatea Orăşelului Victoriei, dar nu este exclusă reluarea activităţii acestuia la toamnă.

Protestele vor continua. În cel mai scurt timp ne vom concentra eforturile pe alegerile pentru postul de Preşedinte al Republicii Moldova, din care noi trebuie să ieşim învingători. Nu mai puţin actual pentru noi rămîne şi referendumul pentru demiterea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Aceste acţiuni alcătuiesc o parte a campaniei noastre generale de proteste continue, lansate la 27 august, 2015. Scopul nostru final rămîne a fi dizolvarea Parlamentului şi declararea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: socialistii.md

Despre activitatea fracţiunii PSRM în Parlamentul RM în perioada sesiunii de primăvară-vară Socialiştii au contestat la Curtea Constituţională decretul cu privire la acordarea cetăţeniei RM lui Traian Băsescu