Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii susţin pe deplin iniţiativa Preşedintelui de modificare a Constituţiei RM

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 martie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM susţine iniţiativa Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la modificarea Constituţiei Republicii Moldova şi acordarea competenţelor suplimentare şefului statului în vederea dizolvării parlamentului.

Alegerea directă a Preşedintelui a oferit un grad mai înalt de responsabilitate şi legitimitate şefului statului. Respectiv, modificarea Constituţiei şi acordarea de împuterniciri preşedintelui, reprezintă o consecinţă logică a alegerii directe.

Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova cred că guvernarea actuală conduce ţara noastră într-o direcţie greşită, iar o cale de ieşire din această situaţie sunt alegerile parlamentare anticipate. Socialiştii confirmă poziţia categorică, cu privire la necesitatea de dizolvare a parlamentului. Anume din această cauză, fracţiunea PSRM va face tot posibilul pentru a sprijini iniţiativele prezidenţiale în parlament.

PSRM face apel la toţi parlamentarii, indiferent de afiliere politică, să sprijine iniţiativa de modificare a Constituţiei Republicii Moldova. PSRM reaminteşte clasei politice, că purtătorul suveranităţii naţionale este poporul, care îşi exprimă voinţa prin organele alese şi prin referendum. Socialiştii îşi păstrează dreptul, de a face apel direct la oameni, în cazul în care iniţiativa modificării Constituţiei nu va fi sprijinită în Parlament.

Sursa: psrm.md

Igor Dodon a prezentat un proiect de lege cu privire la modificarea Constituţiei şi dizolvarea Parlamentului PSRM cere încetarea represiunilor împotriva activiştilor săi