Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Deputaţii PSRM au contestat la Curtea Constituţională decizia guvernului de a majora tarifele la serviciile medicale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 martie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea, Vladimir Ţurcan şi Vladimir Odnostalco au contestat la Curtea Constituţională decizia guvernului de a majora tarifele la serviciile medicale.

Hotărârea Guvernului privind modificarea tarifelor a fost luată de către Cabinetul de Miniştri la 30 decembrie 2016, decizia intrând în vigoare la data de 10 februarie 2017.

Deputaţii socialişti cred că reglementarea guvernamentală este iraţională, întrucât unele tarife s-au majorat cu 500–1000 de procente.

“Acest decret guvernamental contrazice Constituţiei Republicii Moldova, în special articolele 24,36 şi 47 din legea de bază, care garantează dreptul cetăţenilor la viaţă, ocrotirea sănătăţii şi accesul la serviciile medicale precum şi protecţie socială”, — a menţionat Vasile Bolea.

Deputaţii solicită Curţii Constituţionale să se expună asupra deciziei constituţionale a guvernului de a majora tarifele pentru serviciile medicale din 30 decembrie 2016.

Conform procedurii, Curtea Constituţională trebuie să se expună pe această problemă, în termen de şase luni.

Amintim că, Partidul Socialiştilor a acţionat în mod categoric împotriva creşterii tarifelor pentru serviciile medicale. Pe data de 23 februarie 2017, în scuarul Ministerului Sănătăţii, s-a organizat un protest împotriva creşterii tarifelor, iar pe 2 martie, Parlamentul a examinat iniţiativa socialiştilor cu privire la moţiunea simplă înaintată Ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Sursa: psrm.md

Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova privind deciziile cu tentă unionistă ale puterii politice din România Preşedintele ţării a cerut introducerea disciplinei “Istoria Moldovei” în curricula şcolară, începînd cu noul an de studii