Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Majorarea tarifelor — un nou act de genocid social

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 martie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îşi exprimă cu vehemenţă indignarea faţă de noua decizie a ANRE cu privire la majorarea tarifelor comunale.

În prezent, circa 70 la sută din populaţia ţării trăieşte la limita sărăciei avînd nişte venituri ce nu acoperă nici strictul necesar. Este o realitate ce dă înţeles că, treptat, se va forma o mare majoritate de persoane care vor avea datorii la serviciile comunale şi în viitorul cel mai apropiat, se pot trezi în stradă fără mijloace de existenţă.

Argumentele aduse de către monopoliştii energetici în susţinerea necesităţii majorării tarifelor nu rezistă nici unei critici din partea economiştilor competenţi. Unicul argument de care se conduc autorităţile îl reprezintă cerinţele Fondului Monetar Internaţional. Astfel, bunăstarea cetăţenilor Moldovei este condiţionată de acordurile înrobitoare cu structurile externe.

PSRM reiterează că deprecierea valutei naţionale, la care face referinţă ANRE, a fost provocată de furtul miliardului din sfera financiar-bancară a Moldovei, ale cărei consecinţe nu trebuie să fie o datorie a cetăţenilor de rînd. Noua majorare a tarifelor reprezintă o nouă manifestare a genocidului social din partea autorităţilor Moldovei.

Sărăcia pe care o generează şi o multiplică actuala guvernare este nu doar o discreditarea a statului moldovenesc. În esenţă, majoritatea de la guvernare îşi duce cu bună ştiinţă propriul popor spre nimicire.

PSRM cere ANRE anularea imediată a deciziei privind majorarea tarifelor la serviciile comunale. În opinia Partidului Socialiştilor, iniţial trebuie să aibă loc indexarea pensiilor, a prestaţiilor sociale şi a salariilor din sfera bugetară şi apoi să aibă loc majorarea tarifelor.

Reieşind din cele spuse, acordul dintre Moldova şi FMI trebuie să fie revizuit în conformitate cu interesele Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi.

Sursa: psrm.md

Preşedintele ţării a cerut introducerea disciplinei “Istoria Moldovei” în curricula şcolară, începînd cu noul an de studii La iniţiativa PSRM, a fost constituit grupul de organizare a referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă