Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

7 aprilie — ziua tragediei naţionale a poporului moldovenesc

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 aprilie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Au trecut deja opt ani de când la Chişinău, au avut loc evenimentele tragice din 7 aprilie 2009. Dar, noi încă nu putem să trecem peste aceste file întunecate din istoria Republicii Moldova, deoarece vinovaţii încă nu sunt pedepsiţi, iar consecinţele triste, pentru ţară şi popor se resimt încă şi astăzi.

Mulţi dintre cei care au organizat protestele din 6–7 aprilie 2009, precum şi cei care le-au susţinut, în scurt timp au venit la putere printr-o lovitură de stat. Mulţi dintre ei şi astăzi promovează o activitate politică activă, fără a avea mustrări de conştiinţă sau remuşcări pentru ceea ce au făcut.

Cu toate acestea, anume acţiunile lor iresponsabile au condus la ocuparea forţată a sediilor guvernamentale, profanarea simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, distrugerea originalului Declaraţiei de Independenţă a ţării. Au avut de suferit atât manifestanţii, cât şi reprezentanţii poliţiei.

Din păcate, lovitura de stat nu a dus la îmbunătăţirea situaţiei din Moldova. Tragedia din 7 aprilie s-a transformat într-o tragedie a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care sunt acum jefuiţi fără milă şi forţaţi să părăsească propria ţara, de cei care, în 2009, folosind copiii, s-au pronunţat în favoarea egalităţii şi justiţiei.

Conducerea aşa-numitei “eurointegrări” s-a transformat într-un dezastru de 8 ani pentru statul moldovenesc. Din sistemul financiar-bancar al ţării au fost furate miliarde de lei, bugetul a fost delapidat, au fost periclitate relaţiile cu partenerul strategic — Rusia, fără a consulta poporul a fost semnat Acordul de Asociere cu UE. Capitala Moldovei este distrusă, în ţară, în mod deschis se aplică ideologia unionistă neconstituţională.

Astăzi, odată cu marcarea acestor evenimente tragice, trebuie să obţinem şi finalizarea anchetei pe marginea acelor acţiuni de vandalism şi pedepsirea tuturor organizatorilor. În acelaşi timp, trebuie să ne gândim la reconcilierea naţională. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete niciodată.

Sursa: psrm.md

Socialiştii au depus o sesizare la Curtea Constituţională privind unele prevederi din Reforma pensiilor Deputaţii socialişti au depus o sesizare la Curtea Constituţională cu privire la majorarea amenzilor şi stabilirea bonusului pentru poliţişti