Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Curtea de Apel a înregistrat grupul de iniţiativă privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 aprilie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 27 aprilie, Curtea de Apel a anulat decizia primei Instanţe, care nu a dat curs Referendumului cu privire la demiterea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Curtea de Apel a luat altă decizie — să înregistreze grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului în număr de 460 de oameni.

Preşedintele grupului de iniţiativă, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban a declarat că este “puţin surprins” de decizia Curţii de Apel.

“Suntem puţin surprinşi, pozitiv surprinşi, de decizia Curţii de Apel, care ne permite să începem Campania pentru referendum. Mă gândesc că poate judecătorii au pătimit de pe urma căderii copacilor şi au înţeles că solicitarea grupului nostru de iniţiativă este cât se poate de rezonabilă, iar capitala ţării trebuie salvată”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit secretarului grupului de iniţiativă, deputatul fracţiunii Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea grupului de iniţiativă i se acordă 60 de zile pentru a colecta semnături în favoarea referendumului. Numărătoarea inversă de 60 de zile începe din momentul când Comisia Electorală Centrală va transmite grupului de iniţiativă listele semnate. Semnăturile colectate, numărul cărora va fi determinat, de asemenea, de CEC, trebuie să fie prezentate instanţei, care în termen de 15 zile le va verifica. Dacă va fi colectat numărul necesar, CEC, împreună cu Consiliul Municipal numeşte data referendumului.

“Suntem siguri că vom fi susţinuţi de majoritatea absolută a chişinăuienilor. Oamenii vor să scape de acest individ incompetent şi iresponsabil”, a declarat în legătură cu aceasta Ion Ceban. El i-a dat un sfat lui Chirtoacă “pregăteşte şi a doua ureche”, amintind că a tras deja de o ureche, — “mâna Chişinăului vine la tine”.

Ion Ceban a menţionat că, Dorin Chirtoacă va fi demis prin referendum. “Asta dacă între timp nu va fi şi el arestat de CNA, pentru că există o mie de motive ca CNA să-i treacă pragul. Azi încă nu este o zi neagră pentru PL, azi e încă o dungă albă comparativ cu cei îi aşteaptă, dacă justiţia îşi va face datoria”, a subliniat Ion Ceban.

Sursa: psrm.md

PSRM a anunţat o mobilizare generală a structurilor sale de partid Parlamentul a examinat moţiunea simplă înaintată Corinei Fusu