Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor a desfăşurat la Chişinău evenimentele festive dedicate zilei de 1 Mai

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe data de 1 mai, Partidul Socialiştilor a organizat în capitală Marşul Solidarităţii şi Dreptăţii Sociale, precum şi un miting în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

La marşul solidarităţii din Chişinău s-au adunat circa 15 mii de persoane din toată republica. Către Teatrul de Operă şi Balet manifestanţii au mărşăluit în două coloane.

Prima coloană a marşului de 1 Mai, a fost condusă de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon care a mărşăluit împreună cu soţia şi copiii, împreună cu mii de cetăţeni ai ţării de la Academia de Ştiinţe până la Teatrul de Operă şi Balet. Alături de Igor Dodon, în coloană au mărşăluit oaspeţii eminenţi din Rusia: Nokolai Valuev şi Alexandr Burcov, care au fost invitaţi la marş.

A doua coloană, care mergea de la Circul din Chişinău a fost condusă de Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi. Alături de preşedintele PSRM au mărşăluit mii de susţinători şi activişti ai Partidului, şi de asemenea, invitatul din Federaţia Rusă, celebrul fotbalist, Valerii Gazaev.

Şeful statului a menţionat că pentru el, data de 1 Mai este sărbătoarea profesională a tuturor oamenilor muncii. Igor Dodon a anunţat că în acest an, pentru prima dată în istoria ţării, cu ocazia acestei sărbători, el a decorat 12 simpli muncitori. Potrivit lui, celebrarea oamenilor muncii va deveni o bună tradiţie în fiecare an.

De asemenea, preşedintele a subliniat că a dezvoltat o serie de iniţiative legislative în susţinerea oamenilor muncii. În timpul apropiat ele toate vor fi înregistrate. “Soluţionarea problemelor oamenilor muncii este unul din cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a activităţii mele”, a declarat el.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi a deschis mitingul din scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Ea i-a felicitat pe toţi cei prezenţi la miting, pe toţi activiştii şi susţinătorii partidului cu această sărbătoare frumoasă, Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii. Ea a menţionat că fără susţinerea lor, PSRM nu ar fi realizat nimic.

Zinaida Greceanîi a subliniat că Partidul Socialiştilor mereu a fost şi rămîne în avangarda luptei pentru drepturile economice, politice şi sociale ale fiecărui cetăţean al ţării noastre.

Sursa: psrm.md

Parlamentul a examinat moţiunea simplă înaintată Corinei Fusu Andrei Neguţa a fost numit Ambasador al Moldovei în Federaţia Rusă