Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Andrei Neguţa a fost numit Ambasador al Moldovei în Federaţia Rusă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 4 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe data de 4 mai, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat ordinul de numire a lui Andrei Neguţa în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Şeful statului a menţionat că noul conducător al misiunii diplomatice a Moldovei în Rusia este unul dintre cei mai profesionişti şi experimentaţi diplomaţi moldoveni.

“Sunt încrezător că, în noua sa poziţie, el va depune toate eforturile pentru a consolida parteneriatul strategic dintre Moldova şi Rusia, pentru reîntoarcerea exportatorilor moldoveni pe piaţa rusă şi pentru soluţionarea finală a problemei migranţilor moldoveni. Sunt convins că numirea lui Andrei Neguţa la postul de şef al misiunii diplomatice a Moldovei în Rusia, va da un nou impuls la consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări”, a declarat Igor Dodon.

Andrei Neguţa a ocupat funcţia de Preşedinte al Comisiei Parlamentare pentru Politica Externă, şeful delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE şi co-preşedintele părţii moldoveneşti a Comisiei Interparlamentare de Cooperare a Parlamentului Republicii Moldova şi Adunarea Federală a Federaţiei Ruse (2001–2003), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Franţa, concomitent în Spania şi Portugalia (2003–2006), reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei (2006–2008), şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă (2008–2012).

În 2014 el a fost ales deputat în Parlamentul RM pe listele Partidului Socialiştilor al Republicii Moldova.

După alegerea lui Igor Dodon la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a devenit consilierul său pe problemele de politică externă.

Sursa: psrm.md

Partidul Socialiştilor a desfăşurat la Chişinău evenimentele festive dedicate zilei de 1 Mai Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a semnat Acordul de Cooperare cu Partidul Justiţiei şi Dezvoltării din Turcia