Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Preşedintele Republicii Moldova pledează pentru alegeri parlamentare anticipate

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat astăzi, 19 mai, că el pledează pentru alegerile parlamentare anticipate.

“Eu pledez pentru alegeri parlamentare anticipate şi voi face tot posibilul ca Parlamentul să fie dizolvat, pentru că el nu corespunde rezultatelor alegerilor din anul 2014.

Prezenta Constituţie nu permite Preşedintelui să dizolve Parlamentul decât în două cazuri specificate în document, dar care nu sunt reale.

De aceea am iniţiat modificarea Constituţiei pentru ca Preşedintele ţării să poată dizolva Parlamentul”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Preşedintele a menţionat că majoritatea parlamentară nu va susţine această iniţiativă “de aceea eu am iniţiat un Referendum consultativ care va avea loc pe data de 24 septembrie. Sunt ferm convins că majoritatea cetăţenilor mă vor susţine, şi după, împreună cu poporul, noi vom solicita modificarea Constituţiei şi organizarea alegerilor anticipate”.

Reamintim că Partidul Socialiştilor pledează pentru alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, fapt ce a fost menţionat la al XIV-lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiştilor, care a avut loc pe data de 18 decembrie 2016. Congresul a fost proclamat de asemenea de Igor Dodon, care la sfârşitul anului trecut a fost ales Preşedinte RM şi liderul PSRM.

Sursa: psrm.md

Deputaţii PSRM au discutat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia iniţiativele privind acordarea împuternicirilor suplimentare Preşedintelui RM Partidul Socialiştilor este categoric împotriva restricţiilor privind libertatea de exprimare în interesul puterii “democrate”