Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor este categoric împotriva restricţiilor privind libertatea de exprimare în interesul puterii “democrate”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 24 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor pledează categoric împotriva iniţiativei democraţilor de adoptare a legii cu privire la aşa numita “luptă cu propaganda” anunţată de eurounioniştii de la putere.

PSRM cataloghează această iniţiativă a democraţilor ca o încercare de a se agăţa de putere prin orice mijloace. De-a lungul ultimilor 8 ani, guvernarea şi-a demonstrat incapacitatea de a face faţă nu doar reformelor promise, dar şi elementarelor cerinţe ale guvernării.

Economia ţării este într-o criză profundă. Imitarea reformelor, corupţia totală şi “furtul secolului” din sectorul bancar, pentru care nu au fost încă pedepsiţi vinovaţii, au adus ţara în pragul dezastrului financiar.

Conducerea ultimilor 8 ani a făcut ca statul să nu se poată întreţine din contul economiei, fiind nevoit să apeleze la împrumuturile externe periculoase ale partenerilor occidentali. Din această cauză, ţara este impusă practic să se răsplătească cu propria suveranitate.

Ratingul scăzut al Partidului Democrat, precum şi eşecul reformelor pun la îndoială accederea actualului partid de guvernământ în următorul Parlament. Prin urmare, democraţii speră să se salveze prin manipulări preelectorale.

Încercând să stârnească o isterie anti-rusă, acceptând si promovând represiunile în mass-media şi restricţionând libertatea de exprimare, ei speră la un acord tacit al Occidentului.

Partidul Socialiştilor va combate cu fermitate orice încercare din partea majorităţii de guvernământ de a dăuna relaţiilor moldo-ruse, precum şi atacurile asupra presei şi libertăţii de exprimare, care este protejată de Constituţie.

PSRM va depune toate eforturile pentru a opri aprobarea proiectului de lege privind combaterea aşa numitei “propagande ruse” în Parlament. Partidul salută poziţia Preşedintelui ţării cu privire la inadmisibilitatea adoptării proiectelor de legi antidemocratice.

Sursa: psrm.md

Preşedintele Republicii Moldova pledează pentru alegeri parlamentare anticipate Fracţiunea PSRM boicotează şedinţa Consiliului Municipal Chişinău