Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiunea PSRM boicotează şedinţa Consiliului Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 25 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 25 mai, consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor au declarat că nu vor participa la şedinţa de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău, pentru că pe ordinea de zi a şedinţei figurează peste 140 de subiecte cu caracter funciar.

După cum a declarat liderul fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban “este o farsă ce se întâmplă acum în CMC, mai mult decât atât o sfidare flagrantă a voinţei cetăţenilor, pentru că pe ordinea de zi iarăşi se află peste 140 de subiecte cu caracter funciar, sunt doar câteva subiecte care vin să soluţioneze problemele oamenilor, iar în rest se încearcă delapidarea proprietăţii municipale. Aşa cum s-a întâmplat în repetate rânduri pe 19 mai sau 2 ani în urmă, sau atunci când s-a votat delapidarea parcului Valea Morilor”.

Poziţia fracţiunii Partidului Socialiştilor este una categorică. Tot ce ţine de patrimoniu şi în special de subiectele legate de proprietatea funciară trebuie să fie expuse licitaţiilor publice, iar banii să fie încasaţi de buget. “Conform unor estimări ale Curţii de Conturi şi ale altor organizaţii de reglementare doar în ultimii ani în municipiu s-au delapidat peste 700 de hectare, iar pierderile sunt de miliarde de lei”, a menţionat Ion Ceban.

Pe de altă parte, consilierii fracţiunii PSRM au declarat că se vor întoarce la şedinţa de astăzi a CMC ca să participe la dezbaterea proiectului privind urgentarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţii care a avut loc în luna aprilie.

În context, socialiştii au îndemnat şi celelalte fracţiuni din Consiliul municipal să boicoteze această şedinţă a CMC până când pe ordinea de zi nu vor fi incluse subiecte prioritare.

“Noi chemăm şi alte fracţiuni să boicoteze această şedinţă şi în mod normal să includem pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Municipal întrebări care sunt cu adevărat prioritare, care la momentul de faţă sunt arzătoare şi necesare pentru a fi aprobate”.

Reamintim că fracţiunea PSRM a mai boicotat şi în trecut şedinţa CMC. Socialiştii nu au participat la şedinţa CMC de pe data de 11 aprilie, din motiv că pe ordinea de zi nu a fost inclus spre examinare proiectul bugetului municipal pentru acest an.

Sursa: psrm.md

Partidul Socialiştilor este categoric împotriva restricţiilor privind libertatea de exprimare în interesul puterii “democrate” Semnăturile sunt colectate. Grupul de iniţiativă discută următorii paşi privind organizarea referendumului