Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Semnăturile sunt colectate. Grupul de iniţiativă discută următorii paşi privind organizarea referendumului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Au fost colectate semnăturile necesare pentru organizarea referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general de Chişinău.

Despre acest lucru a anunţat pe pagina sa de pe reţelele de socializare şeful grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului, Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

De asemenea, el a anunţat că în cel mai apropiat timp vor avea loc consultări cu reprezentanţii grupului de iniţiativă, precum şi cu grupul de jurişti, pentru a discuta asupra subiectelor legate de organizarea referendumului şi de a decide ce şi cum să facă mai departe. El a menţionat că în această dimineaţă, la Ministerul de Finanţe a fost transmisă o scrisoare din numele fracţiunii PSRM, care conţine informaţii referitoare la activitatea primarului general.

Grupul de iniţiativă a reuşit să adune semnăturile în doar 18 zile, în pofida faptului că legea acordă acestei proceduri un termen de 60 de zile. Anterior, Ion Ceban a mulţumit celor aproape 800 de persoane care au colectat semnăturile, precum şi cetăţenilor care au susţinut iniţiativa.

Colectarea de semnături în susţinerea iniţiativei Partidului Socialiştilor de a organiza un referendum cu privire la demisia primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă a luat start pe data de 11 mai. Grupul de iniţiativă a avut la dispoziţie 60 de zile pentru colectarea a 64 de mii 411 semnături necesare pentru organizarea plebiscitului. Primul care a semnat a fost Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon care şi-a exprimat încrederea că în acest an primarul va demisiona. Dorin Chirtoacă a fost arestat săptămâna trecută.

Sursa: psrm.md

Fracţiunea PSRM boicotează şedinţa Consiliului Municipal Chişinău Zinaida Greceanîi: Partidul Socialiştilor condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomaţi ruşi