Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Zinaida Greceanîi: Partidul Socialiştilor condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomaţi ruşi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), fostul prim-ministru, Zinaida Greceanîi condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomaţi.

“Partidul Socialiştilor condamnă această decizie. Noi vrem să prietenim cu Rusia, noi trebuie să refacem relaţiile cu această ţară care este partenerul nostru strategic, dar nu să stricăm relaţiile cu ea aşa cum o face actuala guvernare în interesul protectorilor săi internaţionali. Cu astfel de lucruri nu se glumeşte, iar din cauza acestor represalii ar putea suferi poporul moldovenesc”, a declarat Greceanîi într-un interviu acordat corespondentului TASS.

Ea a reamintit că datorită eforturilor Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon relaţiile dintre cele două ţări au început să se refacă, încă de la începutul anului exporturile moldoveneşti au crescut cu 40% în Rusia, se extinde cooperarea regională, este iniţiat un dialog cu comunitatea de afaceri din Rusia privind atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova, se soluţionează problemele muncitorilor migranţi moldoveni, dat fiind faptul că marea majoritate — mai mult de jumătate de milion de persoane lucrează în Rusia.

Sursa: psrm.md

Semnăturile sunt colectate. Grupul de iniţiativă discută următorii paşi privind organizarea referendumului Socialiştii sunt gata să iniţieze consultări cu toate fracţiunile din CMC privind candidatura primarului interimar, până va avea loc referendumul