Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au comemorat victimele Marelui Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 iunie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 22 iunie, fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” în memoria tragicului început al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În urmă cu 76 de ani, în dimineaţa zilei de duminică, 22 iunie 1941, trupele Germaniei naziste au atacat întreaga frontieră de vest a fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte şi Moldova.

“Este o zi tragică, nu numai în istoria Moldovei, dar şi în istoria fostelor republici sovietice. Trebuie să ne amintim de evenimentele petrecute în acele zile, astfel încât să nu se mai repete. Noi cinstim memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

El a menţionat că în ajun, la Complexul Memorial “Eternitate”, sub patronajul Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon au fost reînmormântate osemintele a 60 de soldaţi din armata sovietică, care au murit în vara anului 1941, atunci când apărau oraşul de invazia fascistă.

Sursa: psrm.md

Partidul Socialiştilor din RM va semna un acord de cooperare cu Partidul pro-prezidenţial din Azerbaidjan Vlad Batrîncea: Acest Parlament trebuie dizolvat