Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor din RM va semna un acord de cooperare cu Partidul pro-prezidenţial din Azerbaidjan

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 iunie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 22 iunie, preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi a participat la întrevederea organizată cu conducerea partidului “Yeni Azerbaijan (Noul Azerbaidjan)” — partidul de guvernământ pro-prezidenţial al Azerbaidjanului, din care fac parte mai mult de 600.000 de membri.

Întâlnirea a avut loc la Baku, în cadrul vizitei delegaţiei moldoveneşti, condusă de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În timpul întrevederii părţile au discutat subiecte de cooperare interpartinică, au convenit pe viitor să facă schimb de informaţii cu privire la cele mai importante evenimente din viaţa partinică, precum şi experienţă de construcţie partinică.

Liderii principalelor partide politice din cele două ţări au remarcat poziţiile comune cu privire la următoarele aspecte: consolidarea independenţei ţărilor lor, necesitatea dezvoltării şi aprofundării legăturilor comercial-economice şi umanitare, precum şi activarea cooperării interparlamentare.

Zinaida Greceanîi a invitat conducerea partidului “Noul Azerbaidjan”, să participe la festivităţile organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, care vor avea loc la Chişinău la data de 1 iulie.

În rezultat s-a ajuns la înţelegerea semnării unui acord de cooperare între partidul “Noul Azerbaidjan” şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, în cadrul vizitei la Chişinău a delegaţiei partidului “Noul Azerbaidjan”, condusă de vicepreşedintele partidului, viceprim-ministru al Azerbaidjanului, Ali Ahmedov.

Partidul “Noul Azerbaidjan” joacă un rol dominant în viaţa politică a ţării. Fondatorul a fost regretatul preşedinte Heydar Aliyev, după moartea sa, partidul este condus de actualul şef al statului, Ilham Aliyev.

Sursa: psrm.md

Igor Dodon a numit patru condiţii de bază pentru schimbarea sistemului electoral Socialiştii au comemorat victimele Marelui Război pentru Apărarea Patriei