Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au marcat a 27-a aniversare de la proclamarea suveranităţii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 iunie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, pe data de 23 iunie, au depus flori la monumentul domnitorului Republicii Moldova, Ştefan cel Mare, cu ocazia celei de-a 27-a aniversări a adoptării Declaraţiei de Suveranitate a Republicii Moldova.

Pe data de 23 iunie 1990, Consiliul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a adoptat Declaraţia de suveranitate. În ea se specifică că “purtătorul şi sursa suveranităţii este poporul”, “nici o parte a poporului, nici un grup de cetăţeni, nici un partid politic sau organizaţie publică, nici o altă formă de organizaţie, nici o persoană fizică nu au dreptul să-şi atribuie dreptul de a exercita suveranitatea”.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi a scris pe reţelele de socializarea că, cu toate acestea, astăzi vedem, că suveranitatea statului nostru independent este supus unui test major.

Guvernul pro-european, care se succede unul după altul, ca urmare a numeroaselor scandaluri de corupţie, promovează politici în propriile interese şi îndeplineşte cuminte toate cerinţele donatorilor străini, doar ca să rămână la putere. Noi avem o conducere externă a statului Republica Moldova — acest lucru se întâmplă actualmente.

Republica Moldova are nevoie de o guvernare care să ştie exact ce face pentru cetăţenii săi şi să iniţieze reforme în interesul propriei ţări. Partidul Socialiştilor consideră că numai oamenii au dreptul să-şi decidă prezentul şi viitorul. Prin urmare, în ţară ar trebui să se desfăşoare alegeri anticipate — în aşa fel ca această perioadă de “stat capturat” să rămână în trecut.

Suntem convinşi că, în viitorul apropiat, Republica Moldova va deveni un stat cu adevărat suveran, iar noi vom depune toate eforturile pentru ca aceste schimbări să ducă spre bine.

Independenţa Republicii Moldova a fost proclamată la 27 august 1991. Constituţia ţării noastre a fost adoptată la 29 iulie 1994.

Sursa: psrm.md

Vlad Batrîncea: Acest Parlament trebuie dizolvat Consilierii municipali din partea PSRM au refuzat să voteze pentru candidatura secretarului CMC