Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Consilierii municipali din partea PSRM au refuzat să voteze pentru candidatura secretarului CMC

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 iunie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliul municipal a refuzat joi, 29 iunie, în cadrul şedinţei CMC, să voteze pentru purtătorul de cuvânt al primarului, Vadim Brânzaniuc, care a fost propus în calitate de secretar al Consiliului municipal.

Şeful fracţiunii PSRM, Ion Ceban a declarat în cadrul şedinţei că “nu am convenit asupra unui singur candidat pentru postul de secretar. Noi credem că această persoană trebuie să fie tehnocrată, apolitică”.

Potrivit lui, “nu avem nevoie de cineva care va face zgomot de la această tribună. Ne ajunge circul care durează timp de 10 ani. Avem nevoie de cineva care ar spune «da» sau «nu», care va semna deciziile luate de Consiliul municipal. De aceea, propun ca la ora 16:00 să convocăm Biroul Permanent şi să discutăm chestiunea legată de candidat, precum şi problema gunoiului.”

“Vreau să ştie toată lumea, nu vom vota pentru candidatura purtătorului de cuvânt a primarului, pentru Brânzaniuc. Dacă doriţi să blocaţi şedinţa, o facem, dar vom insista pe un candidat tehnocrat, un om apolitic. Am spus: propuneţi candidaţi. Propuneri nu au fost”, a declarat Ceban.

El a fost indignat de faptul că consilierii din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), prezenţi la şedinţă, precum şi consilierul independent, Ion Ştefăniţă au încercat să voteze pentru includerea pe ordinea de zi a subiectului privind alegerea candidatului pentru funcţia de secretar, propus de PPEM.

“Am propus facţiunilor să numească candidaţi pentru funcţia de secretar şi aflăm că există doar un singur candidat, Brânzaniuc. Noi nu vom vota pentru el”, a menţionat şeful fracţiunii PSRM.

Sursa: psrm.md

Socialiştii au marcat a 27-a aniversare de la proclamarea suveranităţii Republicii Moldova Partidul Socialiştilor a marcat 20 de ani de la fondare