Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Preţedintele Republicii Moldova, Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 iulie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon este politicianul care se bucură în continuare de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor Republicii Moldova.

Potrivit sondajului realizat de Centrul de Investiţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, şeful statului a acumulat 41,7% din voturile respondenţilor. Urmează Maia Sandu cu 24,9%, iar locul trei a fost ocupat de Pavel Filip cu 17,7% din voturi.

Andrei Năstase a acumulat 15,3% din voturi, iar Renato Usatîi — 12%. În Vladimir Voronin cred 10,6% din respondenţi, în Dorin Chirtoacă — 9,8%. Andrain Candu şi Iurie Leancă au acumulat câte 8,8% fiecare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Parlament. Este vorba de Partidul Socialiştilor care s-a situat pe primul loc cu 50,2% din voturi, urmează Partidul “Acţiune şi Solidaritate” cu 22,8%. Locul trei e împărţit de Platforma Da şi Partidul Democrat cu câte 7,1 la sută.

Nu ar trece pragul electoral Partidul Nostru care a acumulat 4,5%, Partidul Comuniştilor — 3,7%. Pentru Partidul Popular European şi Partidul Liberal ar vota 1,6% şi respectiv 1,0% dintre alegători.

Cercetările au fost efectuate în perioada 20–30 iunie 2017, pe un eşantion de 1164 de persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult, din 81 de localităţi.

Sursa: psrm.md

Socialiştii l-au comemorat pe Domnitorul Ştefan cel Mare Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt