Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au comemorat eroii Operaţiunii Iaşi-Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 24 august 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii, consilierii municipali, activiştii Partidului Socialiştilor şi a aripei tinere a partidului “Garda Tânără”, conduşi de Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi au depus flori la “Focul veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” din Chişinău în memoria eroilor, care au participat la eliberarea Moldovei în anul 1944.

La ceremonia solemnă a participat Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

“Este un eveniment istoric important pentru toţi. Ca să nu se mai întâmple astfel de războaie, noi trebuie să ţinem minte şi să apreciem faptele eroice care au avut loc pe acest pământ”, a declarat Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Reamintim că astăzi şi mâine, sub auspiciile Preşedintelui Republicii Moldova, vor fi organizate o serie de evenimente dedicate aniversării a 73 de ani de la operaţiunea Iaşi-Chişinău şi eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Nu vom permite să fie ştearsă din memorie amintirea eroilor-eliberatori ai Moldovei

Astăzi marcăm a 73-a aniversare a Operaţiunii Iaşi-Chişinău şi eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Suntem mândri de faptul că poporul nostru a contribuit semnificativ la Victoria asupra duşmanului comun.

Comemorăm eroii care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Patriei noastre de fascism. Considerăm ca fiind inacceptabile orice insinuări în legătură cu presupusa dată ce împarte societatea. Sacrificiile uriaşe care au fost făcute în numele Marii Victorii nu pot fi uitate de urmaşi.

Împăcăciunea urmaşilor care au luptat nu trebuie să aibă loc prin ştergerea amintirilor istorice, prin uitarea faptelor eroice, prin substituirea istorică. Nu vom admite să fie umilită amintirea eroilor care ne-au eliberat patria de fascism.

Partidul Socialiştilor va continua să păstreze amintirea actelor de curaj ale eroilor noştri, şi va depune toate eforturile pentru a se asigura că oamenii din ţara noastră trăiesc mai bine, astfel încât să nu cunoască ororile războiului.

Credem că amintirea faptelor eroice ale părinţilor, buneilor şi străbuneilor noştri va fi veşnic vie şi transmisă din generaţie în generaţie.

Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!

Socialiştii au participat la evenimentele comemorative de la Complexul Memorial “Capul de Pod Şerpeni”

Deputaţii, consilierii municipali, activiştii Partidului Socialiştilor, conduşi de Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi au participat la evenimentele comemorative dedicate celebrării a 73 de ani de la încheierea Operaţiunii Iaşi-Chişinău, la Complexul Memorial “Capul de Pod Şerpeni”.

La evenimentele comemorative a participat şi Preşedintele RM, Igor Dodon.

“Capul de pod de la Şerpeni a avut o importanţă majoră în pregătirea Operaţiunii Iaşi-Chişinău. Aici, soldaţii Armatei Roşii, timp de patru luni au luptat pentru apărarea unei bucăţi mici de pămînt pe malul drept al Nistrului.

Căutarea şi reînhumarea ostaşilor căzuţi continuă datorită eforturilor depuse de reprezentanţii organizaţiilor obşteşti moldoveneşti.

Veşnică memorie eroilor!”, a scris Igor Dodon pe o reţea de socializare.

Sursa: psrm.md

În Republica Moldova va fi elaborată o nouă Strategie a securităţii naţionale Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare