Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Până la sfârşitul anului vor fi construite 10 terenuri sportive în localităţile din ţară

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 octombrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe 2 octombrie, în cadrul Campaniei Naţionale “Iubesc Moldova” a fost dat startul unui program naţional sub patronajul Preşedintelui Republicii Moldova, privind construcţia şi instalarea complexurilor sportive în peste 300 de localităţi din Republica Moldova, pe durata întregului mandat, preponderent în sate şi comune.

Acest lucru a fost anunţat astăzi de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a menţionat că banii destinaţi acestui proiect vor fi identificaţi din surse externe, fără a utiliza surse din bugetul de stat.

“Ne propunem ca pînă la finele anului curent să fie construite 10 terenuri sportive în cele mai mari localităţi din Republica Moldova, după numărul de locuitori. Primele 10 localităţi care au fost identificate sînt:

  1. Congaz, Găgăuzia
  2. Costeşti, Ialoveni
  3. Cărpineni, Hînceşti
  4. Copceac, Găgăuzia
  5. Baurci, Găgăuzia
  6. Băcioi, Chişinău
  7. Corjeuţi, Briceni
  8. Truşeni, Chişinău
  9. Pelinia, Drochia
  10. Peresecina, Orhei

Ne dorim ca tinerii şi copiii din ţara noastră să poată practica un mod de viaţă sănătos de aceea trebuie să creăm toate condiţiile necesare pentru acest lucru”, a anunţat Igor Dodon.

Preşedintele a subliniat că “în cazul în care primarii nu vor dori, sau vor tergiversa procesul de edificare a complexurilor sportive în localităţile pe care le conduc, dreptul va trece la o altă localitate”.

Pentru următoarele 100 de complexuri sportive, preconizate a fi construite în anul 2018, vor fi stabilite criterii clare de selectare, care vor fi anunţate în timpul cel mai apropiat. În acest sens, trebuie să fie transmis un demers din partea autorităţilor locale, dar şi al adunării locuitorilor din localitatea respectivă.

Igor Dodon a amintit că pînă la finele anului curent, sub egida Fundaţiei de Binefacere a Primei Doamne, va fi acordat ajutor la peste 100 de grădiniţe, “iar pînă la expirarea mandatului Preşedintelui Republicii Moldova ne dorim ca acest suport să ajungă în toate grădiniţele din ţară”.

De Ziua Internaţională a Persoanelor Vîrstnice a fost acordat ajutor la 20.000 de persoane în etate.

Sursa: psrm.md

Participanţii la proteste s-au expus în sprijinul Preşedintelui Republicii Moldova Declaraţie privind încercările disperate ale unor forţe politice de a păstra starea de incertitudine şi haos în capitală