Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM îşi îndeamnă susţinătorii să fie pregătiţi de o mobilizare generală

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 ianuarie 2018
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova se pronunţă categoric împotriva unei noi tentative a majorităţii de la guvernare de a captura puterea absolută şi de a suspenda preşedintele ales de popor al Republicii Moldova, prin intermediul Curţii Constituţionale de “buzunar”.

În condiţiile actuale de manipulare şi provocare din partea guvernului ilegal, precum şi a interpretării abuzive a Constituţiei, doar poziţia clară şi fermă a şefului statului poate proteja interesele cetăţenilor Republicii Moldova şi ale întregului stat.

PSRM susţine decizia fermă şi întemeiată a Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a se opune aprobării candidaţilor compromişi la cele mai înalte funcţii în stat precum şi a promovării legilor anti-naţionale.

La primele şedinţe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, PSRM va veni cu iniţiativa de a introduce moţiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiţi în funcţie fără a ţine cont de normele constituţionale.

Partidul Socialiştilor condamnă categoric atacul guvernării nelegitime asupra libertăţii cetăţenilor Republicii Moldova la informare, aceste acţiuni fiind în contradicţie cu documentele naţionale şi internaţionale cu privire la drepturile omului.

Acţiunile recente ale regimului de la guvernare au confirmat încă o dată corectitudinea poziţiei Partidului Socialiştilor: singura modalitate pentru preşedintele ales de popor de a realiza voinţa cetăţenilor care l-au ales — trecerea la forma prezidenţială de guvernare.

PSRM îşi îndeamnă toţi susţinătorii, toate forţele patriotice ale ţării, să sprijine eforturile Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind instituirea unei reale guvernări democratice în ţară, să fie pe deplin pregătiţi, să reacţioneze la îndemnul şefului statului, să vină masiv la Chişinău pentru a elibera ţara de acest regim.

Sursa: psrm.md

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor a făcut bilanţul anului 2017 Socialiştii au depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu