Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Comunicat de presă al Partidului Umanist din Moldova

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 3 decembrie 2006
Partidul Popular Democrat din Moldova

De ziua internaţională a oamenilor cu deficienţe de sănătate, Partidul Umanist din Moldova (PUM) a organizat conferinţa “Omul cu deficienţe de sănătate şi asigurarea calităţii vieţii lui”.

În cadrul conferinţei, prof Ion Mereuţă, preşedintele partidului a adresat un mesaj de susţinere pentru această categorie de populaţie care se confruntă cu probleme grave de sănătate, probleme materiale, etc.

Preşedintele PUM a abordat diverse subiecte de interes major pentru categoriile de persoane cu alte capacităţi şi a înaintat şi un şir de propuneri concrete:

De asemenea, preşedintele PUM a insistat pe necesitatea creării unui cadru legislativ, normativ şi social pentru ameliorarea vieţii oamenilor cu deficienţe de sănătate şi incapacitate de deplasare, vizuală, auditivă, de vorbire.

Dl. Mereuţă a argumentat că pentru aceasta este necesară şi dorinţa proprie a persoanei şi iubirea celor din jur, ajutorul colectivităţii dar şi a statului, a auto administrării locale, a spectrului non guvernamental.

În acest proces de îmbunătăţire a situaţiei persoanelor cu deficienţe, un rol important trebuie să îl aibă Biserica Ortodoxă din Moldova.

Conferinţa a prilejuit totodata constituirea sub patronajul PUM a organizaţiei “Oamenilor cu Deficienţe de Sănătate”, organizatorii oferindu-le şi o serie de cadouri, cu ocazia zilei

Internaţionale a oamenilor cu deficienţe.

Serviciul de presă al Partidului Umanist din Moldova
Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Tineret PUM Declaraţie a Consiliului Naţional al Partidului Umanist din Moldova