Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat şi Partidul Umanist vor participa în alegerile prezidenţiale şi parlamentare

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 26 august 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Partidul Umanist din Moldova (PUM) şi liderul său Valeriu Pasat vor participa în alegerile prezidenţiale şi parlamentare care trebuie să se desfăşoară dupa referendumul din 5 septembrie. Decizia în acest sens a fost adoptată joi, 26 august, de către Consiliului Naţional a partidului.

În raportul său domnul Pasat a subliniat că PUM este o nouă forţă, forţa a treia, în situaţia când primele două forţe, practic, nu pot face nimic bun pentru stat şi societate. Una din ele — cea care s-a aflat aproape 9 ani la guvernare — pentru că, în afara faptului că este obsedată de dorinţa de a lua revanşa şi de a reveni, cum se zice în popor, la treucă, nu are ce propune oamenilor. Iar cea de-a doua forţă, compusă din patru elemente eterogene, a reuşit în scurt timp cât se află la guvernare atât de bine să demonstreze propria incapacitate de a promova reformele şi a face ordine în stat, încât orice lună în plus de aflare a ei la puterea doar adânceşte şi mai tare criza politică şi social-economică.

“Cazul cu blocarea «Bazelor Ortodoxiei» a mai demonstrat un lucru grav: elitele noastre n-au încredere nu doar în popor, ci şi în Biserica Ortodoxă — instituţie care se bucură la populaţie de cea mai înaltă autoritate. Politicienii moldavi — atât cei din PRCM, cât şi cei din Alianţa pentru Integrare Europeană — privesc Biserica doar ca pe un eventual susţinător în campaniile electorale, însă în nici un caz nu doresc să audă vocea Bisericii, să ţină cont de poziţia ei”, a spus Pasat.

“Iată de ce noi afirmăm că Moldova are nevoie de forţa a treia — o forţă chibzuită, o forţă care ştie bine ce are de făcut, o forţă care îşi are rădăcinile în popor, care cunoaşte durerea şi năzuinţele omului simplu”, a subliniat preşedintele PUM.

Sursa: www.comunicate.md

Pasat începe colectarea semnăturilor pentru Ortodoxia în şcoală Valeriu Pasat: “Cerem dizolvarea imediată şi necondiţionată a parlamentului şi numirea alegerilor anticipate”