Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat Preşedintele Partidului Umanist a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţii Ruse

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 24 septembrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Astăzi, 24 septembrie 2010, Valeriu Pasat, preşedintele Partidului Umanist a avut o întrevedere cu Valerii Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Moldova.

Preşedintele Partidului Umanist din Moldova Valeriu Pasat s-a întâlnit astăzi la sediul partidului cu Valerii Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Liderul PUM a discutat cu Ambasadorul FR despre poziţia partidului vis-a-vis de problemele politicii interne şi externe a Moldovei, precum şi despre pregătirea formaţiunii politice pe care o conduce pentru alegerile parlamentare anticipate.

Pasat a confirmat că PUM va participa la scrutin şi va promova în campania electorală poziţia sa principială, orientată spre fortificarea statalităţii Republicii Moldova.

“Pentru noi este foarte important să reuşim introducerea disciplinei «Bazele ortodoxiei» în programul învăţământului preuniversitar. Vom insista asupra schimbării vectorului politicii externe spre est şi aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarusi-Kazahstan. Scopul nostru final este de a stabiliza situaţia politică în ţară, a consolida statul, precum şi asigurarea ordinii şi a condiţiilor pentru o viaţa decentă a cetăţenilor statului”.

La rândul său, Kuzmin a accentuat că Rusia optează pentru relaţii de prietenie, colaborare şi parteneriat cu Moldova,

“Ţările noastre au foarte multe aspecte care le apropie şi pierderea acestui potenţial este nu doar iraţional, ar fi chiar un sacrilegiu” — a opinat Ambasadorul.

Serviciul de presă al PUM

Soluţia pentru ieşirea Republicii Moldova din impasul politic şi economic este schimbarea vectorului politicii externe Valeriu Pasat a propus depunerea concomitentă a cererilor de aderare la UE şi Uniunea Vamală Rusia — Belarusi — Kazahstan