Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat a propus depunerea concomitentă a cererilor de aderare la UE şi Uniunea Vamală Rusia — Belarusi — Kazahstan

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 1 octombrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Umanist din Moldova a propus depunerea concomitentă a cererilor de aderare la Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală Rusia — Belarusi — Kazahstatn, iar apoi să adere la structura care va accepta această cerere.

“Povestea despre integrarea Europeană este frumoasă, dar irealizabilă. În următorii 35 de ani Moldova nu are nici o şansă să adere la UE”, a afirmat Valeriu Pasat în cadrul emisiunii “Fabrika” la postul de televiziune “Publika”

“Moldova se află într-o criză politică şi economică profundă. Partidul Umanist a propus o cale realistă pentru depăşirea acestei crize. Primul pas va fi aderarea la Uniunea Vamală Rusia — Belarusi — Kazahstatn. Eu propun să facem un experiment şi să depunem concomitent cererile de aderare la UE şi Uniunea Vamală”, a spus Pasat.

Liderul Partidului Umanist a specificat că formaţiunea politică pe care o conduce va participa în scrutinul parlamentar din toamna aceasta de sine stătător şi scopul este să devină partid parlamentar.

“Am avut mai multe propuneri de la diverse partide de formare a blocului electoral, listelor comune dar, la etapa actuală, ne menţinem pe poziţia de a participa în alegeri de sine stătător. Suntem siguri că vom depăşi pragul electoral, deoarece avem mulţi susţinători ai ideilor pe care le-am lansat”, a afirmat preşedintele PUM

Valeriu Pasat a confirmat că în noul parlament PUM va insista asupra realizării iniţiativei de desfăşurarea a referendumului pentru adoptarea legii privind predarea «Bazelor ortodoxiei» în şcoală.

“Vom face coaliţie cu fracţiunile parlamentare care vor susţine iniţiativa «Bazele ortodoxiei» şi vectorul estic”, a accentuat liderul PUM

Serviciul de presă al PUM

Valeriu Pasat Preşedintele Partidului Umanist a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţii Ruse Valeriu Pasat: “Voronin m-a eliberat din detenţie după întrevederea cu Putin. Filat a subminat securitatea economică a statului”