Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat: “Eu accept stampila — omul Moscovei”

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 13 octombrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Liderul Partidului Umanist din Moldova a declarat că nu-l deranjează afirmaţiile precum că ar fi “omul Moscovei”.

“Eu consider că sunt omul părinţilor mei. Da, mulţi ani am locuit, am studiat, am muncit în Moscova. Dacă mi se aplică această ştampilă de «om al Moscovei» atunci eu o accept”, a spus Pasat în cadrul emisiunii “Chestiunea zilei” la postul de televiziune Jurnal TV.

Valeriu Pasat a reconfirmat că Partidul Umanist optează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Bealarusi-Cazahstan şi pentru păstrarea statului nostru în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Conform afirmaţiilor dlui. Pasat, liderul Partidului comuniştilor Vladimir Voronin, în timpul vizitelor în capitala Rusiei, îi ponegreşte pe toţi politicienii din Moldova, pentru a demonstra Moscovei că el este cel mai bun dintre toţi.

La întrebarea despre sursele pe care se bazează afirmaţiile în cauză, Pasat a răspuns că “nu toate persoanele cu care se întâlneşte Voronin la Moscova sun simpatizanţii lui”

Pasat a afirmat că una din cauzele arestului lui Pasat, în 2005, la indicaţia lui Voronin, a fost decizia Congresului Gastarbeiterilor de a-i încredinţa lui Valeriu Pasat transmiterea rezoluţiei Congresului către preşedintele de atunci al Rusiei, Vladimir Putin.

“Preşedintele Putin m-a susţinut foarte mult în timpul eliberării şi eu îi sunt profund recunoscător”, a spus Pasat

Serviciul de presă PUM

Primăria Chişinău a dat dispoziţia de demontare a panourilor lui Valeriu Pasat Valeriu Pasat la numit trădător pe Valentin Dediu, adjunctul directorului SIS