Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat la numit trădător pe Valentin Dediu, adjunctul directorului SIS

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 13 octombrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Valeriu Pasat, ex-directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Moldovei, liderul Partidului Umanist, l-a numit pe Valentin Dediu, actualul adjunct al directorului SIS, trădător care a fost adus în cătuşe din Kiev de către serviciul de securitate internă a SIS.

Anterior, Dediu l-a învinuit pe Pasat că, în perioada în care a fost conducătorul SIS-ului, a transformat serviciul de securitate în SRL.

Răspunzând la acuzaţie, Pasat a spus în cadrul emisiunii “Chestiunea zilei” la postul de televiziune Jurnal TV: “Dacă vă referiţi la un oarecare Valentin Dediu, care a fost reprezentatul SIS la Kiev, care a fost prins în flagrant de către serviciul securităţii interne al SIS, adus acasă în cătuşe, care a recunoscut în faţa Colegiului SIS că a vândut secrete de stat — dacă despre acest Dediu este vorba, atunci nu vreau să comentez, din simplu motiv că nu discut despre oameni care au trădat”.

La întrebarea de ce în acest caz Dediu deţine în continuare funcţia de adjunct al directorului SIS, Pasat a spus că “este o întrebare care trebuie adresată guvernării”

În aceeaşi emisiune Pasat a afirmat că în anul 1994 Ministerul Securităţii a distrus mii de documente preţioase despre deportările populaţiei din Moldova Sovietică.

Serviciul de presă PUM

Valeriu Pasat: “Eu accept stampila — omul Moscovei” În spatele campaniei de blocare a iniţiativei “Bazele ortodoxiei” se află sectanţii cu relaţii în guvernul Filat