Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Partidul Umanist propune formarea unei coaliţii largi apartinice de guvernare

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 9 noiembrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Partidul Umanist din Moldova propune formarea unei coaliţii largi apartinice, pentru salvarea naţională, a declarat preşedintele partidului, Valeriu Pasat.

“Pentru depăşirea crizei actuale, Partidul Umanist propune formarea, imediat după alegeri, a unei guvernări apolitice. Preşedintele ţării, preşedintele parlamentului, prim-ministrul, membrii guvernului — toţi trebuie să refuze la interesele înguste de partid, să lase ambiţiile şi să-şi suspende calitatea de membru de partid”, a spus Pasat.

Preşedintele Partidului Umanist a subliniat că liderii partidelor politice care vor aspira la funcţii înalte în stat, va fi necesar să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte de partid.

“Şeful statului trebuie să fie o personalitate nepartinică, care se bucură de autoritate şi respectul populaţiei ţării şi are capacităţi necesare pentru a consolida societatea. Spre exemplu, de ce nu Mitropolitul Moldovei”, a susţinut Pasat.

“Vorbim despre o coaliţie largă, care nu va avea la bază principii de partid, o coaliţie de salvare naţională. O astfel de guvernare va reuşi să restabilească încrederea care acum lipseşte. Încredere în sine. Încredere reciprocă. Încredere în ţară. Fără încredere — Moldova va rămâne în impas. Cu încredere — vom avea totul”, a declarat liderul Partidului Umanist.

Serviciul de presă al Partidului Umanist din Moldova

Pasat propune lichidarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei Comuniştii din Rusia îl consideră pe Valeriu Pasat “politicianul Kremlinului”