Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” se arată categoric împotriva parafării Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, textul căruia nu este cunoscut până în prezent

|versiune pentru tipar||
PR / 1 noiembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 1 noiembrie 2013, membrii Consiliului Biroului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”, după ce au examinat propunerea preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, au făcut un apel adresat societăţii civile.

Stimaţi concetăţeni! Astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, s-a discutat propunerea de a parafa Acordul de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Deputaţii din partea Partidului “Renaştere-Возрождение” s-au arătat nedumeriţi şi îngrijoraţi de faptul că parlamentarilor li s-a propus spre examinare şi susţinere un document pe care deputaţii nu l-au văzut, nu l-au citit şi care reprezintă un secret ascuns după şapte peceţi. Deputaţii au cerut în repetate rânduri să fie publicat textul acordului, dar acest lucru nu a fost realizat.

Astfel, parlamentarii din partea Partidului “Renaştere-Возрождение”, Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc, se arată categoric împotriva susţinerii şi semnării unui document care are un text necunoscut şi care este ascuns. Este un non-sens! Poporul Republicii Moldova are dreptul să cunoască ce riscuri îl aşteaptă odată cu parafarea unui astfel de acord internaţional. Cerem să fie respectată părerea poporului.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Partidul “Renaştere” se pronunţă împotriva participării Republicii Moldova la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii în Kosovo Partidul “Renaştere” organizează o masă rotundă privind rolul Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie în istoria mondială şi în societatea contemporană