Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” este categoric împotriva negânditei optimizări a şcolilor

|versiune pentru tipar||
PR / 7 noiembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 7 noiembrie 2013, Biroul Republican al Consiliului Partidului “Renaştere-Возрождение” s-a adresat societăţii civile şi reprezentanţilor mass-media cu declaraţia că formaţiunea noastră este categoric împotriva procesului negândit de optimizare a instituţiilor de învăţământ preuniversitare, care schilodeşte generaţii întregi de copii din Republica Moldova.

În declaraţie se spune că “dreptul cetăţenilor, părinţilor şi copiilor lor la educaţie este mai presus şi mai important decât normele economice, suplinirea bugetului şi regulile sterile ale unor rezoluţii de cancelarie.

Este vorba despre soarta a mii de copii, cetăţeni ai ţării noastre, care astăzi nu au parte de o educaţie decentă.

Câţiva funcţionari din sfera învăţământului nu pot şi nu au dreptul să decidă această problemă, care trebuie examinată atât în Parlament, cât şi în fiecare sat, oraş, în fiecare şcoală. Fiecare părinte şi copil trebuie să aibă posibilitatea să îşi spună părerea privind condiţiile în care vor să înveţe”.

Membrii Biroului Republican al Consiliului Partidului “Renaştere-Возрождение” au subliniat că ignorarea drepturilor omului la educaţie duce la degradarea populaţiei Moldovei şi încălcarea drepturilor fundamentale ale omului.

Din cauza hotărârilor luate după propriile aprecieri ale birocraţilor, copiii ajung să nu înveţe, ci se văd nevoiţi ca în fiecare zi să depăşească diferite obstacole pentru a ajunge la şcoală. Copiii parcurg zilnic zeci de kilometri pe drumuri rele şi sunt nevoiţi să se împace cu vremea rea şi cu defecţiunile tehnice ale mijloacelor de transport.

Acestea sunt condiţiile de care trebuie să aibă parte copiii noştri? Asta merită ei, îndeosebi din punctul de vedere al eurointegrării despre care se vorbeşte mult în ultimul timp? Suntem siguri că procesul de integrare europeană nu presupune şi închiderea şcolilor. Ce se întâmplă în ţara noastră? Cui îi este favorabil procesul de degradare a naţiunii?

Partidul “Renaştere-Возрождение” cere conducerii ţării, Parlamentului şi Guvernului să oprească optimizarea negândită a şcolilor.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Partidul “Renaştere” organizează o masă rotundă privind rolul Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie în istoria mondială şi în societatea contemporană Partidul “Renaştere” marchează cea de-a 96-a aniversare a Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie