Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” marchează cea de-a 96-a aniversare a Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie

|versiune pentru tipar||
PR / 7 noiembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 7 noiembrie 2013, Biroul Republican al consiliului partidului “Renaştere-Возрождение” s-a adresat membrilor formaţiunii şi reprezentanţilor societăţii civile cu următoarea declaraţie:

Stimaţi tovarăşi! Dragi prieteni! Astăzi marcăm 96 de ani de la înfăptuirea unuia dintre cele mai mari evenimente politice ale secolului XX, care a influenţat ulterior istoria universală — Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie.

Timp de 96 de ani această revoluţie a fost tratată diferit, dar asta nu diminuează importanţa acestui eveniment. Prima revoluţie socialistă victorioasă, care a fost organizată în anul 1917 de către clasa muncitorească a Rusiei împreună cu ţăranii săraci, sub conducerea lui V.I. Lenin, a făcut ca puterea să treacă în mâinile Consiliului muncitorilor şi a deputaţilor soldaţi.

În rezultatul revoluţiei, a fost demontată puterea burgheză şi cea a proprietarilor, a fost instalată dictatura proletariatului şi a fost fondat statul socialist sovietic.

Marea Revoluţie socialistă din Octombrie a reprezentat încununarea marxism-leninismului, a deschis o nouă eră în istoria umanităţii — era trecerii de la capitalism la socialism şi comunism. Este o idee luminoasă, care a alimentat mintea, sufletul şi inima mai multor generaţii de oameni sovietici.

Partidul “Renaştere-Возрождение”, care este o formaţiune de stânga, este încrezut că, în concordanţă cu legile obiective ale dezvoltării sociale, inevitabilitatea revoluţiei socialiste a fost predeterminată, la fel ca trecerea societăţii de la sistemul socio-economic capitalist la cel socialist.

Marea Revoluţie socialistă din Octombrie a demonstrat posibilitatea de schimbare din rădăcini a bazei politice a societăţii, a stabilit puterea muncitorilor, a deschis posibilitatea de a pune capăt secolelor de exploatare, a scăpat societatea de la dezastrul economic bazat prin eliminarea proprietăţii private şi crearea societăţii civile. Revoluţia din Octombrie a creat condiţii pentru ca ţara, timp de o generaţie, să scape de analfabetism, iar muncitorii au devenit participanţi activi la viaţa culturală, devenind creatori de valori spirituale.

Astfel, partidul “Renaştere-Возрождение” cheamă societatea civilă să cunoască şi să onoreze istoria noastră comună, să respecte memoria poporului, meritele şi realizările lui.

Felicitări cu ocazia Marii Revoluţiei din Octombrie, tovarăşi!

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Partidul “Renaştere” este categoric împotriva negânditei optimizări a şcolilor Partidul “Renaştere” cere să fie publicat textul Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană