Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” nu va permite ca veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei să fie ofensaţi

|versiune pentru tipar||
PR / 3 decembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cunoscut prin încercările sale de a rescrie istoria ţării, astăzi, 3 decembrie, a făcut o declaraţie pe care o parte din societate o consideră ca fiind scandaloasă.

La şedinţa serviciilor Primăriei, Dorin Chirtoacă a afirmat că, din 2014, pe data de 9 mai, în Chişinău va fi sărbătorită Ziua Europei, în aceeaşi zi în care majoritatea cetăţenilor marchează Ziua Victoriei. Primarul consideră că, după parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Chişinăul trebuie să demonstreze că a devenit o capitală europeană.

Potrivit logicii lui Dorin Chirtoacă, acest lucru trebuie demonstrat nu prin ordinea de pe străzile capitalei, drumurile bune sau traiul confortabil al celor aproape un milion de locuitori ai Chişinăului, ci prin schimbarea sfintei sărbători Ziua Victoriei, care simbolizează biruinţa asupra fascismului în întreaga lume, pe o sărbătoare deocamdată străină — Ziua Europei.

Primarul a fost cuprins într-atât de mult de ura faţă de trecutul sovietic, încât a început să lupte cu morile de vânt, încercând să rescrie trecutul şi să schimbe importanţa acestuia pentru întreaga planetă.

Partidul “Renaştere-Возрождение” se arată indignat de declaraţiile provocatoare şi inconştiente făcute de Dorin Chirtoacă. Sărbătoarea de 9 mai niciodată nu va fi ştearsă din sufletele cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de străduinţele unora ca actualul primar de Chişinău.

Partidul “Renaştere-Возрождение” întotdeauna va avea un sentiment de recunoştinţă şi îi va onora pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi niciodată, în niciun fel de circumstanţe, nu va permite ca să le fie furată sfânta sărbătoare de 9 mai, care devine o “zi sărbătorită cu lacrimi în ochi”, lacrimi care nu vor curge pe obraz din cauza victoriei, ci din cauza amarului ofensei.

Partidul “Renaştere-Возрождение” nu va permite niciodată ca veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei să fie ofensaţi.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Oleg babenco: Dezamăgire, pentru a cîta oară? Declaraţia Partidului “Renaştere” privind hotărârea Curţii Constituţionale prin care limba română a fost numită drept limbă de stat a Republicii Moldova