Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Vadim MIŞIN: Partidul “Renaştere” a început pregătirea pentru alegeri

|versiune pentru tipar||
PR / 3 martie 2014
Partidul “Renaştere”

În prima zi a primăverii, Biroul Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”, condus de Preşedintele formaţiunii, Vadim Mişin, s-a întrunit în şedinţă de lucru în format lărgit pentru a discuta situaţia legată de pregătirea pentru alegerile parlamentare. În cadrul întrunirii au participat prim-secretarii comitetelor de partid raionale, orăşeneşti şi municipale.

Vadim Mişin a adus la cunoştinţa activului partidului că, “păşind pe calea preelectorală, este necesar să ne pregătim la maximum de startul oficial al campaniei electorale şi să efectuăm un volum enorm de muncă pentru ca startul să fie efectiv”.

Astăzi, potrivit Preşedintelui Partidului “Renaştere-Возрождение”, nu mai există niciun fel de îndoieli că alegerile vor avea loc pe 30 noiembrie 2014 şi că acestea se vor desfăşura conform sistemului electoral vechi. Sistemul electoral mixt, pe care Partidul Democrat încerca să îl implementeze, nu va fi aplicat la alegerile din toamnă. Astfel, putem concluziona că trebuie să începem pregătirea pentru alegeri.

Sarcina primordială, care trebuie realizată cât mai curând, este formarea organizaţiilor primare ale Partidului “Renaştere-Возрождение” în toate localităţile Republicii Moldova.

Totodată, Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение”, Vadim Mişin, a subliniat importanţa deosebită a intensificării activităţii pentru formarea şi majorarea numărului, îndeosebi a calităţii, organizaţiilor primare de partid şi fortificarea rolului acestora în cadrul lucrului propagandistic din teritoriu. Organizaţia primară de partid reprezintă baza formaţiunii, fundamentul pe care stă carcasa partidului. Astfel, cu cât mai puternică este această bază, cu atât mai rezistentă este şi carcasa partidului.

Preşedintele partidului a menţionat că organizaţiile primare de partid au o sarcină foarte importantă, fiind chemate să acţioneze în mijlocul maselor, rămânând întodeauna baza partidului. Atingerea scopurilor partidului depinde într-o mare măsură de activitatea lor şi de puterea legăturii lor cu poporul. Anume organizaţiile primare de partid reprezintă motorul propagandei, acel mijloc prin care ideile, formele şi metodele de lucru ale partidului ajung până la oamenii de rând. Anume lucrul serios propagandistic al organizaţiilor de partid trebuie să fie garantul victoriei la alegeri.

Totodată, Vadim Mişin s-a referit şi la înregistrarea noilor membri în rândurile partidului. “De la înfiinţarea formaţiunii, majorarea numărului membrilor de partid este sarcina primordială, dar nu reprezintă un scop în sine. Avem nevoie de mărirea numărului membrilor de partid ca mijloc de atingere a acelui scop pe care ni l-am propus împreună — prezenţa activă în fiecare localitate a ţării şi formarea organizaţiilor primare de partid”, a spus liderul formaţiunii.

Preşedintele partidului a analizat activitatea tuturor comitetelor raionale şi orăşeneşti în contextul pregătirilor pentru alegeri. “Am format împreună un partid puternic. Nimeni nu se îndoieşte de aceasta acum. Noi am rezolvat principala sarcină ce ţine de structurarea partidului. Acum trebuie să trecem la o nouă sarcină nu mai puţin importantă — să obţinem ca partidul nostru să fie recunoscut nu doar în oraşe, ci, în primul rând, în sate şi raioane. Trebuie să vă faceţi cunoscuţi, să promovaţi activ partidul, scopurile şi sarcinile lui”, a declarat Vadim Mişin.

În acelaşi timp, Preşedintele partidului a îndemnat să se lucreze mult mai energic cu activul formaţiunii, care trebuie să fie minimum cât numărul localităţilor din raion. Dacă în raion sunt 60 de localităţi, atunci şi activul partidului trebuie să aibă în componenţa sa 60 de membri. Sarcina activului de partid este să este să ducă informaţia despre formaţiune până la toţi locuitorii satului. Asta e posibil doar în cazul când activul partidului nu s-a lenevit să meargă din casă în casă. O altă tehnologie mai bună ca aceasta nu s-a inventat. Poţi să acţionezi oricât prin intermediul mijloacelor mass-media, să tipăreşti tone de fluturaşi, dar toate vor fi în zadar dacă activistul partidului nostru nu va merge acasă la sătean ca să îi povestească despre formaţiune şi să îi răspundă la întrebări.

Analizând formele şi metodele de lucru cu societatea civilă, liderul partidului a subliniat rolul deosebit al Internetului şi al reţelelor de socializare. Vadim Mişin a menţionat că toţi prim-secretarii comitetelor raionale, orăşeneşti şi municipale trebuie să includă în activitatea zilnică şi prezenţa pe reţele de socializare pentru a face clară poziţia partidului, scopurile şi sarcinile lui, reflectând lucrul activului comitetelor.

În cadrul şedinţei au fost prezentaţi Vladimir Rotaru — coordonator al activităţii Consiliului Republican, Vitalie Gorceacov — prim-secretar al comitetului raional Cahul, Iurie Morari — responsabil de organizaţia de partid din sectorul Ciocana al municipiului Chişinău şi Vasile Maximenco — responsabil de organizaţia de partid din raionul Drochia.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Oleg Babenco: Istoria nu poate fi schimbată. 70 de ani de la eliberarea Moldovei de ocupaţia fasciştilor Consiliul Organizaţiei de Femei a Partidului “Renaştere” a sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii, 8 Martie