Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Consiliul Organizaţiei de Femei a Partidului “Renaştere” a sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii, 8 Martie

|versiune pentru tipar||
PR / 5 martie 2014
Partidul “Renaştere”

Astăzi, la sediul central al Partidului “Renaştere-Возрождение” a avut loc adunarea solemnă a Consiliului Organizaţiei de Femei a formaţiunii, dedicată Zilei Internaţionale a Femeii, 8 Martie.

Victoria Novic, membrul Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”, a ţinut un discurs de felicitare în faţa celor adunaţi la eveniment.

În adresarea sa, Victoria Novic le-a felicitat pe toate femeile prezente şi le-a mulţumit pentru munca asiduă depusă pentru creşterea autorităţii partidului, cu scopul ca formaţiunea să devină tot mai cunoscută şi să fie majorat numărul membrilor de partid.

“8 Martie este Ziua Internaţională a Femeii, când se marchează reuşitele femeilor în sfera politică, economică şi socială şi se sărbătoreşte trecutul, prezentul şi viitorul femeilor planetei. În prezent, în ţările dezvoltate, această sărbătoare nu mai are scopul de a afirma egalitatea, ci se consideră a fi o zi de primăvară, a frumuseţii, fineţei, înţelepciunii femeii şi atenţiei din partea bărbaţilor”, a spus Victoria Novic.

În 1910, la cea de-a doua conferinţă internaţională a femeilor muncitoare din Copenhaga, liderii grupului de femei al partidului social-democrat din Germania, Clara Zetkin şi Rosa Luxemburg, au venit cu o idee curajoasă pentru acele vremuri şi au propus ca în fiecare an să fie marcată Ziua Internaţională a Femeii. Clara Zetkin a declarat că această sărbătoare are scopul să lupte pentru drepturile femeilor.

Au trecut mai mult de o sută de ani de atunci, iar lumea s-a schimbat, la fel ca femeia. Ea a devenit mult mai activă şi hotărâtă în munca sa şi a reuşit să înregistreze performanţe în domeniul ştiinţific, economic, politic, dar, totodată, a rămas soţie şi femeie. Cel mai important lucru care nu s-a schimbat la femeia contemporană este dorinţa de pace în lume, de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă atât în casa proprie, în ţara sa, cât şi pe pământ.

În acelaşi timp, Victoria Novic a subliniat că în Partidul “Renaştere-Возрождение” au venit femei care sunt împotriva acelor procese negative care au loc în ţara noastră în ultimul timp. Partidul “Renaştere-Возрождение” a unit femei care au diferite profesii, vârste şi credinţe, care nu au putut rămâne indiferente faţă de problemele şi situaţia din Moldova. Femeile constituie 41 la sută din componenţa Partidului “Renaştere-Возрождение”, ceea ce reprezintă aproape jumătate din componenţa numerică a formaţiunii.

La finalul întâlnirii, Preşedintele Consiliului Organizaţiei de Femei a Partidului “Renaştere-Возрождение” a amintit că, în noiembrie 2014, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare şi s-a arătat încrezută de faptul că femeile vor reprezenta nu mai puţin de 30% din numărul candidaţilor la fotoliul de deputat pe listele formaţiunii.

Totodată, Victoria Novic le-a urat activistelor de partid să aibă parte de succes, sănătate de fier, fericire şi iubire.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Vadim MIŞIN: Partidul “Renaştere” a început pregătirea pentru alegeri Mesajul de felicitare al Preşedintelui Partidului “Renaştere”, Vadim Nicolaevici Mişin, adresat femeilor din Republica Moldova cu ocazia Sărbătorii Internaţionale a Femeii, 8 Martie