Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Vadim MIŞIN: Federaţia Rusă este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova, iar ignorarea acestui fapt va genera consecinţe neprevăzute pentru ţara noastră

|versiune pentru tipar||
PR / 3 aprilie 2014
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 3 aprilie 2014, în Parlamentul Republicii Moldova a fost examinată o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului iniţiată de PCRM. Principalul argument care a stat la baza iniţiativei au fost acţiunile Executivului de la Chişinău în legătură cu evenimentele din Ucraina şi reacţia Executivului faţă de poziţia şi acţiunile Federaţiei Ruse.

Astfel, deputaţii care reprezintă Partidul “Renaştere-Возрождение” în Parlamentul Republicii Moldova — Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc — au votat pentru demiterea Executivului, înţelegând perfect faptul că oricum Guvernul nu va cădea graţie raportului de forţe din Parlament şi că în prezent nu are rost demiterea Cabinetului de miniştri.

Ulterior, cei trei parlamentari din partea Partidului “Renaştere-Возрождение” au făcut următoarea declaraţie: “Am votat conştient, urmărind scopul de a atenţiona Guvernul Republicii Moldova asupra faptului că nu se fac destui paşi pentru o cooperare mai strânsă cu Federaţia Rusă.

Scopul nostru este să atragem atenţia asupra faptului că Federaţia Rusă este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova, iar ignorarea acestui fapt va genera consecinţe neprevăzute pentru ţara noastră”.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Activitatea Consiliului femeilor din Partidul “Renaştere” ia amploare Deputaţii Partidului “Renaştere” din Parlamentul Republicii Moldova se pronunţă categoric împotriva anulării paşapoartelor sovietice