Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Deputaţii Partidului “Renaştere” din Parlamentul Republicii Moldova se pronunţă categoric împotriva anulării paşapoartelor sovietice

|versiune pentru tipar||
PR / 10 aprilie 2014
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 10 aprilie 2014, după şedinţa Parlamentului Republicii Moldova în timpul căreia s-au examinat diferite amendamente la actele legislative, inclusiv cele ce ţin de anularea paşapoartelor sovietice, în presă au apărut informaţii false precum că deputaţii Partidului “Renaştere-Возрождение” ar fi votat pentru anularea paşapoartelor de tip sovietic.

În acest context, ţinem să aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că deputaţii din Partidul “Renaştere-Возрождение”, Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc, nu au votat pentru anularea paşapoartelor sovietice. Mai mult, cei trei parlamentari sunt siguri că Legislativul a adoptat o decizie antiumană.

Paşapoartele sovietice reprezintă pentru cetăţenii Republicii Moldova nu doar un simplu document, ci o amintire de suflet care exprimă nostalgia după timpul când erau cetăţeni ai unui stat mare şi puternic cu denumirea “URSS”. Paşaportul sovietic reprezintă pentru aceşti oameni un simbol al apartenenţei la un trecut glorios cu care se mândresc şi la care ţin foarte mult.

Totodată, nu trebuie să uităm faptul că paşapoartele de tip sovietic sunt deţinute în prezent de foarte puţine persoane în etate care nu călătoresc peste hotarele ţării. Statul, dacă susţine că are o atitudine umană faţă de cetăţenii săi, trebuie să le ofere posibilitatea acestor oameni să poată folosi respectivul document până la sfârşitul vieţii. Aceasta ar fi o hotărâre justă.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Vadim MIŞIN: Federaţia Rusă este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova, iar ignorarea acestui fapt va genera consecinţe neprevăzute pentru ţara noastră La Soroca, a avut loc Plenara Organizaţiei Teritoriale a Partidului “Renaştere”