Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” a efectulat primul său sondaj de opinie

|versiune pentru tipar||
PR / 19 mai 2014
Partidul “Renaştere”

Activul de tineret al Partidului “Renaştere-Возрождение” din sectoarele Buiucani şi Botanica ale municipiului Chişinău au efectuat un sondaj de opinie. Cetăţenii au avut de răspuns la o serie de întrebări care vizau probleme din sfera educaţiei şi necesităţile stringente ale societăţii şi statului. Acesta a fost primul sondaj efectuat de activiştii de partid, dar nici pe departe ultimul.

Organizatorul sondajului, prim-secretarul comitetului raional de partid din sectorul Buiucani al capitalei, Tatiana Kocervinski, a povestit cum a avut loc această acţiune şi a menţionat că la sondaj au participat o sută de oameni.

Rezultatele preliminare ale sondajului dau de gândit asupra direcţiei în care se mişcă societatea în care trăim. Bunăoară, întrebaţi dacă doresc să îşi schimbe locul de trai, toţi respondenţii au răspuns afirmativ. Totuşi, părerile au fost împărţite atunci când participanţii la sondaj au fost întrebaţi dacă trebuie sau nu înăsprite regulile de susţinere ale examenului de Bacalaureat. Generaţia în vârstă a răspuns afirmativ aproape în unanimitate, iar tineretul a fost categoric împotriva unor astfel de acţiuni pe care le consideră drept o încălcare a drepturilor omului.

Îmbucurător este faptul că oamenii au o părere comună atunci când sunt întrebaţi dacă trebuie nimicite animalele fără stăpân. Orăşenii s-au arătat categoric împotriva unei astfel de soluţionări a problemei în stilul lui Chirtoacă. Edilul capitalei trebuie să ţină cont de părerea chişinăuienilor şi să înceteze războiul barbar împotriva animalelor neajutorate.

Totodată, respondenţii au răspuns afirmativ în unanimitate la întrebarea dacă ruşii, moldovenii, ucrainenii şi găgăuzii formează un popor, menţionând că forţele politice încearcă să dezbine artificial societatea, iar asta le reuşeşte de minune.

Tinerii s-au arătat dezorientaţi atunci când au fost întrebaţi dacă ar vrea ca Uniunea Sovietică să fie formată din nou, iar reprezentanţii generaţiei în vârstă au oftat nostalgic şi au răspuns categoric afirmativ.

Cetăţenii au răspuns surprinzător în unanimitate la întrebarea dacă ar dori ca Nicolae Timofti să deţină în continuare funcţia de şef al stat. Straniu, dar toţi respondenţii s-au arătat împotriva acestui lucru. Nici măcar din considerente umane nu s-a găsit vreun cetăţean care ar dori ca actualul preşedinte al ţării în exerciţiu să-şi păstreze funcţia pentru încă un mandat.

În acelaşi timp, clasa politică ar trebui să ţină cont de faptul că respondenţii s-au împărţit în două grupuri egale atunci când au fost întrebaţi dacă urmăresc cum politicienii îşi respectă promisiunile electorale. Oare asta să însemne că jumătate dintre cetăţenii Moldovei vor permite oamenilor politici să-i dezorienteze din nou?

Activiştii de partid nu au putut rata ocazia să-i întrebe pe cetăţeni în care formaţiune politică au cea mai mare încredere. Astfel, în cazul partidelor de stânga, primul loc îl deţine Partidul Comuniştilor, iar pe locul doi în topul încredererii cetăţenilor este Partidul “Renaştere-Возрождение”.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Să facem curăţenie în oraşul Chişinău! Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a avut o întrevedere cu Preşedintele Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin