Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Vadim Mişin: Timpul rămas până la alegerile parlamentare trebuie să ne mobilizeze

|versiune pentru tipar||
PR / 9 iunie 2014
Partidul “Renaştere”

Sâmbătă, 7 iunie 2014, Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение”, parlamentarul Vadim Mişin, s-a întâlnit cu activul formaţiunii din municipiul Chişinău. În cadrul întâlnirii au participat mai mult de o sută de membri de partid. Printre aceştia se numărau membri ai Biroului Consiliului Republican al partidului, prim-secretari şi activişti de rând ai formaţiunii.

În pofida protocolului prezent la astfel de întâlniri, atmosfera evenimentului amintea mai mult de de o discuţie care avea loc între prieteni vechi, iar cei prezenţi în sală din jumătate de cuvânt îşi înţelegeau liderul.

În primul rând, Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” le-a mulţumit tuturor celor care au stat la originile constituirii formaţiunii.

“În curând, se vor împlini doi ani din ziua primei şedinţe a comitetului organizatoric, care a anunţat constituirea partidului. În acest răstimp scurt, noi am obţinut ceea ce nu a reuşit nicio formaţiune politică din Republica Moldova: să fim prezenţi absolut în toate raioanele ţării. Pentru atingerea acestui scop a fost depusă o muncă enormă. Însă niciodată nu am fi avut parte de succes dacă echipa noastră nu ar fi lucrat puternic în coeziune, dacă activiştii nu s-ar fi dedat întru totul muncii pe care o făceau cu responsabilitate”, a declarat Mişin.

Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” a analizat activitatea comitetelor de partid raionale din Chişinău, chemându-le să se concentreze asupra diverselor metode de muncă individuală, de propagandă a ideilor partidului “Renaştere-Возрождение”.

“Până la alegeri a mai rămas puţin timp. Pentru un partid care s-a constituit organizatoric abia recent şi care nu a participat încă la alegeri, este foarte important să nu se piardă cu firea, ci să avanseze sigur. Programul pe care noi dorim să-l transpunem în viaţă nu este, pur şi simplu, programul unui partid politic, ci o condiţie de supravieţuire a poporului multinaţional al Moldovei, o condiţie de păstrare a statului Moldova ca atare”, a subliniat Vadim Mişin.

Liderul partidului a recunoscut faptul că fondatorii acestuia, atunci când au întocmit programul, au fost proroci în multe postulate.

“De exemplu, declarând acum doi ani că vom lupta nu numai pentru drepturile populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Moldova, ci şi pentru păstrarea identităţii moldoveneşti, azi înţelegem cât de actuală s-a dovedit a fi decizia noastră. În prezent, sarcina principală a formaţiunii este extinderea influenţei. Acest lucru depinde, în primul rând, de întregul activ al fomaţiunii, inclusiv de membrii comitetelor de partid din Chişinău”, a apreciat Vadim Mişin.

Liderul formaţiunii a menţionat prin ce se deosebeşte Partidul “Renaştere-Возрождение” de celelate partide de stânga.

“Noi reprezentăm un partid în care cuvintele niciodată nu diferă de fapte. De aceea nu vom face declaraţii populiste privind lucrurile pe care nu le vom putea realiza sau nu vrem să le facem. Însă, dacă ne vom propune să realizăm un scop, atunci neapărat îl vom atinge”, a dat asigurări Vadim Mişin.

În cadrul întâlnirii au fost discutate probleme ce ţin de situaţia politică din ţară, unirea forţelor de stânga şi au fost caracterizate principalele formaţiuni de stânga din Republica Moldova.

“Nu trebuie să ne temem de faptul că au mai rămas cinci luni până la alegerile parlamentare. Acest timp ne este dat ca să ne mobilizăm toate forţele, să ne consolidăm abilităţile şi aspiraţiile în atingerea scopurilor propuse”, a conchis Vadim Mişin.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Partidul “Renaştere” sărbătoreşte aniversarea a 215 de ani de la naşterea marelui poet rus Alexandr Puşkin Oleg Babenco: Impas ideologic? PCRM se află într-o criză devastatoare