Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” se pregăteşte de alegerile parlamentare

|versiune pentru tipar||
PR / 1 septembrie 2014
Partidul “Renaştere”

Pe 30 august 2014, sub conducerea preşedintelui Partidului “Renaştere-Возрождение”, Vadim Mişin, în prezenţa copreşedintelui formaţiunii, Vasile Tarlev, şi a vicepreşedintelui partidului, Oleg Babenco, a avut loc o şedinţă de lucru. În cadrul evenimentului au fost examinate chestiuni actuale legate de situaţia din ţară în ajunul alegerilor parlamentare. La şedinţă au participat şi prim-secretarii comitetelor raionale de partid.

Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” a atras atenţia celor prezenţi asupra necesităţii lucrului atent legat de proiectul platformei preelectorale a formaţiunii.

“De acest document depinde eficienţa campaniei electorale promovate de partid. Platforma trebuie să fie înţeleasă şi accesibilă pentru fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Fiecare dintre noi trebuie să ştie ce să promită, dar şi să-şi poată realiza spusele. Nu putem proceda la fel ca alte partide politice care cu uşurinţă aruncă tot felul de cuvinte şi nu-şi respectă promisiunile. Programul nostru trebuie să fie rezultatul muncii întregii echipe a partidului”.

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost analizat procesul de formare a echipei electorale. Mai mult, Vadim Mişin a ţinut să sublinieze importanţa orarului întâlnirilor cu cetăţenii. Liderul formaţiunii a menţionat că “este eseţial modul organizării întâlnirilor cu alegătorii. Nu trebuie de aşteptat ca cineva să vină de la «centru». Asta pentru că membrii Biroului Consiliului Republican neapărat vor fi prezenţi regulat la aceste adunări. Însă cea mai mare greutate o vor suporta activiştii şi prim-secretarii comitetelor raionale de partid, findcă ei sunt cunoscuţi în localităţi şi se pot folosi de autoritatea lor pentru a acumula voturi în cadrul alegerilor parlamentare şi locale. Alegerile parlamentare sunt principiale, dar alegerile locale reprezintă un indicator al încrederii oamenilor”.

De asemenea, Vadim Mişin a subliniat importanţa mobilizării întregului activ de partid pentru lucrul individual cu potenţialii alegători. Este necesar ca toate localităţile să fie în vizor şi să se intre în fiecare localitate. În aceasta constă garanţia succesului nostru.

În cadrul şedinţei, unii prim-secretari s-au arătat interesaţi pe cât este de posibilă eventuala participare la alegeri a partidului nostru în cadrul unui bloc cu alte partide.

La rândul său, Vadim Mişin a declarat că Partidul “Renaştere-Возрождение” este pregătit de negocieri în numele unui viitor paşnic al ţării. Liderul formaţiunii a mai menţionat că variante serioase de cooperare pot fi examinate cu partidul comuniştilor şi cel al socialiştilor. Restul formaţiunilor politice de stânga, din păcate, există doar formal sau nominal. Vadim Mişin a declarat că “există trei condiţii fără de care ar fi greu de ajuns la un compromis: 1. Noi nu vom accepta să participăm la alegeri pe listele electorale ale unei alte formaţiuni. Există o singură variantă posibilă în cazul semnării: Partidul comuniştilor + Partidul «Renaştere-Возрождение». Da, comuniştii au un electorat mai numeror, însă noi suntem pregătiţi să discutăm despre proporţie. 2. Chiar dacă formăm un bloc împreună cu comuniştii, fiecare partid va contiuna să lupte independent la nivel electoral. 3. Indiferent de numărul de deputaţi care va ajunge în Parlament, vor fi create două fracţiuni separate: una cu deputaţi comunişti, iar alta cu parlamentari din partea Partidului «Renaştere- Возрождения». 3. Cele două fracţiuni urmează să coopereze. Suntem pregătiţi să examinăm toate proiectele de legi şi să ajungem la un numitor comun. Însă noi nu vom face corp comun cu altă fracţiune, pentru că vom pierde responsabilitatea partidului în faţa cetăţeanului”.

Una dintre temele fierbinţi ale momentului, care se discută de ceva timp, se referă la eventuala întâlnire dintre Vladimir Voronin şi Vadim Mişin şi semnarea unor acorduri politice. Jurnaliştii şi politologii aruncă gaz pe foc şi sunt aproape să se ia la ceartă atunci când încearcă să afle care dintre cei doi corifei ai politicii din Moldova va face primul pas în întâmpinarea celuilalt. La rândul său, Vadim Mişin a reiterat că nu are nicio prejudecată legată de liderul partidului comuniltilor, ex-preşedintele ţării Vladimir Voronin. Liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” s-a arătat dispus în orice moment să se aşeze la masa de negocieri pentru a discuta despre binele ţării, dar ţinând cont de condiţiile menţionate mai sus.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Partidul “Renaştere” a organizat o competiţie de StreetBall QUEST