Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteMPA

Congresul III al Mişcării Populare Antimafie

|versiune pentru tipar||
MPA / 21 septembrie 2014 | 
Congresul III al Mişcării Populare Antimafie

Pe 21 septembrie, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul III al Mişcării Populare Antimafie (MPA). În cadrul evenimentului, formaţiunea politică s-a lansat oficial în campania electorală cu Programul “Nicio obligaţiune în afara interesului public”.

Liderul MPA, Sergiu Mocanu a declarat că “întreaga clasă politică din Republica Moldova, inclusiv cei care guvernează acum, nu mai merită să facă politică”. “La ora actuală, în politică vedem numai păpuşi care în fiecare zi arată cât de importante sunt. Avem de făcut o muncă foarte grea. Avem de identificat o listă electorală şi vom porni într-o campanie foarte grea pentru noi. Nu pot să spun că vom avea 60 de mandate. Ştiu că într-o luptă poţi şi să mori sau să fii rănit. Dar vă rog să nu vă îndoiţi că vom reuşi”, a menţionat Mocanu.

Totodată, vicepreşedintele MPA, Daniela Bodrug, a declarat că Republica Moldova este un stat capturat, iar instituţiile publice sunt subordonate intereselor de grup ale clanurilor mafiotice.

“Nu vom fura şi vom diferi justiţiei fiecare funcţionar asupra căruia va exista o bănuială rezonabilă că a încălcat legea. Vom face o evaluare a întregii activităţi administrative, economice şi financiare a statului cu scopul depistării fraudelor şi restabilirii echităţii sociale. Vom reduce cabinetul de miniştri până la opt ministere. Vom lipsi miniştrii de vile guvernamentale. Vom desfiinţa parcul de maşini al instituţiilor administraţiei de stat. Nu vom tolera dreptul de posesie asupra bunurilor furate de către funcţionari publici. Prima lege care o vom adoptat este Legea sechestrului de stat. Nu vom accepta perpetuarea statului mafiot, vom introduce în termen de câteva luni dictatura statului de drept. Nu vom admite delapidarea veniturilor publice. Vom purcede imediat la reorganizarea venitului vamal şi al celui fiscal. Vameşii şi inspectorii fiscali vor fi concediaţi” a enumerat Daniela Bodrug cîteva dintre priorităţile pe care şi le propune partidul.

Delegaţii la congres au adoptat şi o Rezoluţie cu privire la garanţiile imediate de securitate politico-militară ale Republicii Moldova.

Potrivit organizatorilor, la Congresul III al MPA au participat circa 300 de delegaţi din toată republica.