Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteMR

Evenimente ale PŞ la tema “Alegeri”

13 aprilie 2011
Preşedintele Ligii Tineretului Rus din Moldova, Igor Tuleanţev a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Mişcarea “Ravnopravie”, l-a desemnat candidat pentru alegerile locale din 5 iunie, pe liderul formaţiunii Valerii Klimenco. Prezent la conferinţă, Klimenco a spus că “o atenţie sporită va fi acordată drumurilor. Reparaţia acestora se va realiza prin utilizarea tehnologiilor moderne, care vor permite acordarea unei garanţii de cel puţin cinci ani”. “Sloganul meu la alegeri va fi: daţi-mi 26 de mandate în Consiliul Municipal şi voi înceta dezordinea din oraş”, a subliniat liderul MR.
1 noiembrie 2010
Mişcarea social-politică “Ravnopravie” a inclus pe listele sale electorale pentru alegerile din 28 noiembrie reprezentanţi ai tuturor minorităţilor naţionale din Moldova, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, vicepreşedintele mişcării, Boris Şapovalov. “Pe parcursul a două decenii de independenţă, populaţia vorbitoare de limbă rusă din Moldova a fost scoasă din toate structurile puterii de stat. Organele puterii judecătoreşti, ale Armatei, ale poliţiei, aproape toate ministerele şi departamentele sînt reprezentate de etnia majoritară. Iar reprezentanţii minorităţilor naţionale constituie doar 0,15%, în timp ce ei constituie aproape 25% din populaţia ţării”, a menţionat Şapovalov. El a relatat că mişcarea pledează pentru consolidarea statalităţii moldoveneşti, pentru protecţia drepturilor şi intereselor legale ale minorităţilor naţionale, pentru statutul de limbă de stat pentru limba rusă, pentru integrarea Moldovei în CSI.
20 iulie 2010
Valerii Klimenco, liderul Mişcării “Ravnopravie”, a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia a declarat că întrebarea privind acordarea statutului de limbă de stat limbii ruse va asigura prezenţa la referendumul din 5 septembrie 2010. “Aşteptăm un răspuns din partea Alianţei pentru Integrare Europeană privind solicitarea noastră de a propune la referendum încă două întrebări — cu privire la statutul limbii ruse ca limbă de stat şi norma constituţională, care ar garanta participarea reprezentanţilor minorităţilor naţionale în cadrul administraţiei centrale”, deşi pînă în prezent nu a primit nici un răspuns, a spus Klimenco. Potrivit lui, “în cazul în care propunerile noastre vor fi respinse, atunci în prima decadă a lunii august vom lua decizia finală — boicotarea referendumului din 5 septembrie alături de PCRM şi PPCD”, a spus el, fiind convins că “în cazul în care o astfel de decizie va fi luată de reprezentanţii minorităţilor naţionale şi «Ravnopravie», atunci referndumul nu va avea loc”.
7 iunie 2010
Valerii Klimenco, liderul Mişcării social-politice “Ravnopravie”, a ţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia a declarat că partidul său propune ca în cadrul referendumului planificat să se acorde posibilitate cetăţenilor Republicii Moldova să se pronunţe asupra oferirii pentru limba rusă a statutului de limbă de stat, deoarece mai bine de jumatate din locuitorii Moldovei susţin ideea a două limbi de stat şi “nu este democratic să fie ignorată voinţa poporului în această chestiune foarte importantă pentru ţară”. Potrivit lui Klimenco, “Ravnopravie” susţine că este oportun ca la referendum să fie pusă şi întrebarea privind reprezentarea proporţională garantată a populaţiei vorbitoare de limba rusă din Moldova în organele puterii executive, astfel ca 24% din funcţii trebuie să le ocupe reprezentanţii minorităţilor naţionale. De asemena, liderul “Ravnopravie” consideră că fără soluţionarea acestor probleme importante, nu este nici un rost ca cetăţenii vorbitori de limbă rusă din Moldova să participe la referendum. “Mişcarea social-politică «Ravnopravie» va fi nevoită să facă agitaţie în rîndul populaţiei vorbitoare de limbă rusă să nu iasă la referendum”, a mai spus Klimenco.
15 iulie 2009
Mişcarea “Ravnopravie” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Participarea la alegerile parlamentare anticipate a alegătorilor vorbitori de limbă rusă”.
7 iulie 2009
Valerii Klimenco, preşedintele Mişcării social-politice “Ravnopravie”, a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Poziţia alegătorilor vorbitori de limbă rusă la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009”.
26 februarie 2009
Mişcarea social-politică “Ravnopravie” a desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Ravnopravie” susţine în alegerile parlamentare 2009, Uniunea Centristă din Moldova".

Arhiva

2016 [1]
2011 [1]
2010 [7]
2009 [5]
2008 [4]
2002 [1]
Alegeri