Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteMR

Evenimente ale PŞ la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

1 noiembrie 2010
Mişcarea social-politică “Ravnopravie” a inclus pe listele sale electorale pentru alegerile din 28 noiembrie reprezentanţi ai tuturor minorităţilor naţionale din Moldova, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, vicepreşedintele mişcării, Boris Şapovalov. “Pe parcursul a două decenii de independenţă, populaţia vorbitoare de limbă rusă din Moldova a fost scoasă din toate structurile puterii de stat. Organele puterii judecătoreşti, ale Armatei, ale poliţiei, aproape toate ministerele şi departamentele sînt reprezentate de etnia majoritară. Iar reprezentanţii minorităţilor naţionale constituie doar 0,15%, în timp ce ei constituie aproape 25% din populaţia ţării”, a menţionat Şapovalov. El a relatat că mişcarea pledează pentru consolidarea statalităţii moldoveneşti, pentru protecţia drepturilor şi intereselor legale ale minorităţilor naţionale, pentru statutul de limbă de stat pentru limba rusă, pentru integrarea Moldovei în CSI.
20 iulie 2010
Valerii Klimenco, liderul Mişcării “Ravnopravie”, a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia a declarat că întrebarea privind acordarea statutului de limbă de stat limbii ruse va asigura prezenţa la referendumul din 5 septembrie 2010. “Aşteptăm un răspuns din partea Alianţei pentru Integrare Europeană privind solicitarea noastră de a propune la referendum încă două întrebări — cu privire la statutul limbii ruse ca limbă de stat şi norma constituţională, care ar garanta participarea reprezentanţilor minorităţilor naţionale în cadrul administraţiei centrale”, deşi pînă în prezent nu a primit nici un răspuns, a spus Klimenco. Potrivit lui, “în cazul în care propunerile noastre vor fi respinse, atunci în prima decadă a lunii august vom lua decizia finală — boicotarea referendumului din 5 septembrie alături de PCRM şi PPCD”, a spus el, fiind convins că “în cazul în care o astfel de decizie va fi luată de reprezentanţii minorităţilor naţionale şi «Ravnopravie», atunci referndumul nu va avea loc”.
7 iunie 2010
Valerii Klimenco, liderul Mişcării social-politice “Ravnopravie”, a ţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia a declarat că partidul său propune ca în cadrul referendumului planificat să se acorde posibilitate cetăţenilor Republicii Moldova să se pronunţe asupra oferirii pentru limba rusă a statutului de limbă de stat, deoarece mai bine de jumatate din locuitorii Moldovei susţin ideea a două limbi de stat şi “nu este democratic să fie ignorată voinţa poporului în această chestiune foarte importantă pentru ţară”. Potrivit lui Klimenco, “Ravnopravie” susţine că este oportun ca la referendum să fie pusă şi întrebarea privind reprezentarea proporţională garantată a populaţiei vorbitoare de limba rusă din Moldova în organele puterii executive, astfel ca 24% din funcţii trebuie să le ocupe reprezentanţii minorităţilor naţionale. De asemena, liderul “Ravnopravie” consideră că fără soluţionarea acestor probleme importante, nu este nici un rost ca cetăţenii vorbitori de limbă rusă din Moldova să participe la referendum. “Mişcarea social-politică «Ravnopravie» va fi nevoită să facă agitaţie în rîndul populaţiei vorbitoare de limbă rusă să nu iasă la referendum”, a mai spus Klimenco.
2 iunie 2010
Liderul Mişcării “Ravnopravie”, Valerii Klimenco, a ţinut o conferinţă de presă la Agenţia Infotag, în cadrul căreia a solicitat tragerea la răspunderea penală a persoanelor vinovate de falsificarea dosarului intentat pe numele său şi al fiicei sale Tatiana în 2005, aceasta din urmă conducea firma “Diamant şi Tehnologii”, şi a fost acuzată de însuşire de mijloace financiare. Climenco susţine că dosarul penal a fost intentat pe numele ei şi al său la comandă politică, iar sursele mass-media de atunci, care informau societatea precum ca Valerii Klimenco este “hoţ”, de asemenea, indeplineau comandă politică.
20 octombrie 2009
Mişcarea “Ravnopravie” a desfăşurat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia liderul mişcării, Valerii Klimenco, a facut o Declaraţie presă privind “Minorităţile naţionale şi politica discriminatorie de cadre a noilor autorităţi ale Republicii Moldova”.
9 septembrie 2009
Liderul Mişcării “Ravnopravie”, Valerii Klimenko, a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, pe tema: “Reacţia minorităţilor naţionale faţă de actuala situaţie politică din Republica Moldova”.
12 august 2008
Mişcarea “Ravnopravie” a ţinut o conferinţă de presă în incinta agenţiei INFOTAG, pe tema: “Mişcarea «Ravnopravie» cheamă voluntarii să se dezică de călătoria în Osetia de Sud”.
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2016 [1]
2011 [1]
2010 [7]
2009 [5]
2008 [4]
2002 [1]
Drepturile şi libertăţile omului